Ruski klubi izključeni iz tekmovanj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ruski košarkarski klubi brez evrolige in evropskega pokala.
Oglej si celoten članek

Ruske košarkarske ekipe so izključene iz vseh tekmovanj v evroligi in evropskem pokalu, je danes sporočilo vodstvo evrolige. Brez nadaljnjih tekem v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so tako ostali CSKA Moskva, Zenit Sankt Peterburg in Unics Kazan, v evropski ligi pa Kuban Krasnodar. Tuji igralci sicer zapuščajo omenjene klube, ki so imeli zaradi zaprtega zračnega prostora tudi težave pri poti na gostujoče tekme.

Zaradi razmer v Ukrajini po vojaškem napadu Rusije se je sicer že v petek vodstvo evrolige sestalo z vsemi 18 klubi, kjer so sprejeli odločitev, da ne bodo igrali tekem na ruskih tleh.

Danes je vodstvo lige sledilo priporočilom Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), hkrati pa je vodstvo evrolige prekinile tržno pogodbo z rusko finančno institucijo VTB Bank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.