Ruski politik udaril po bivšem trenerju Olimpije: "Kdo je on? Kaj je osvojil?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eden najznamenitejših navijačev kluba ni zadovoljen z imenovanjem novega trenerja.
Oglej si celoten članek

Srbski nogometni strokovnjak ter nekdanji trener ljubljanske Olimpije Marko Nikolić je bil imenovan za novega trenerja moskovske Lokomotive, kar pa je zelo razjezilo nekatere navijače ruskega velikana, še posebej tiste najbolj ugledne.

Najbolj glasen je bil ruski politik Igor Lebedjev, poslanec v tamkajšnji dumi, ki je najprej udaril po vodstvu kluba, nato pa se je lotil še srbskega strokovnjaka.

Foto: Profimedia Igor Lebedjev

"Da naženejo osebo, ki je od leta 2016 vsako leto osvajala s klubom lovorike, je nekaj neverjetnega. Ne morem si niti predstavljati, zakaj so ubili kokoš, ki nese zlata jajca," je Lebedjev stopil v bran prejšnjemu trenerju Juriju Sjominu.

"To bi še šlo, če bi poklicali Guardiolo, Zidana, Wengerja, Mourinha... Toda koga so pripeljali? Kdo sploh je to? Kakšen Nikolić, kakšen Srb? Kdo je sploh že kdaj prej slišal zanj? Kaj je sploh osvojil, kje je sploh igral? V srbskem prvenstvu? Na katerem mestu je bil, zadnjem?" je bil nad Nikolićevim imenovanjem besen Lebedjev.

Foto: Saša Despot Marko Nikolić

Ruski politik prav tako ni skrival, da je imel svojega favorita za izparznjeno mesto glavnega trenerja Lokomotive: "Prepričan sem, da bi Jurij Pavlovič še tretjič pripeljal Lokomotivo v Ligo prvakov, tako pa se bomo lahko borili le za mesta v Evropski ligi, nič več od tega."

Po poročanju ruskih medijev naj bi sicer Nikolić podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto, medtem ko naj bi plača znašala kar 1,2 milijona evrov letno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.