Rutenka pokopal Zormanove upe

Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Liga prvakov Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Liga prvakov Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Liga prvakov Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Liga prvakov Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Liga prvakov Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Foto: EPA (Barcelona - Kielce) Foto: EPA (Kiel - HSV Hamburg) Foto: EPA (Kiel - HSV Hamburg) Foto: EPA (Kiel - HSV Hamburg) Foto: EPA (Kiel - HSV Hamburg) Foto: EPA (Kiel - HSV Hamburg) Foto: EPA (Kiel - HSV Hamburg)
Nemški HSV je drugi finalist zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu. Zasedba iz Hamburga je v drugi polfinalni tekmi premagala branilca naslova iz Kiela z 39:33 (19:16), v nedeljskem finalu pa se bo pomerila s špansko Barcelono, ki je bila v prvem polfinalnem dvoboju boljša od poljske ekipe Vive Targi Kielce z 28:23 (13:10).
Oglej si celoten članek

Zorman obstal pred vrati finala

Obračun španskega in poljskega rokometnega prvaka se je končal z zmagoslavjem Barcelone, ki bo v nedeljo naskakovala svojo deveto končno zmago v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini. Barcelona je Ligo prvakov osvojila v letih 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005 in 2011, leta 1991 pa je bila najboljša tudi v nekdanjem pokalu prvakov.

Katalonska zasedba je bila bolj ali manj vseskozi v prednosti, poljska pa ji je vztrajno dihala za ovratnik in jo v 41. minuti ujela na 16:16. Nato so izbranci španskega strokovnjaka Xavierja Pascuala vendarle strnili svoje vrste in z dvema zaporednima goloma Eduarda Martineza Gurbinda v 52. minuti povišali na 23:19, Poljaki - za njih igra tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman - pa so nato izobesili belo zastavo.

V španski zasedbi je bil najbolj učinkovit nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško in slovenski reprezentant, Belorus Sergej Rutenka, ki je dosegel osem golov, v poljski pa Hrvat Manuel Štrlek s petimi zadetki. Zorman je dosegel dva gola.

Hamburgu nemško obarvani polfinale

Nemški polfinalni obračun v Kölnu se je razpletel nekoliko nepričakovano, a ne senzacionalno. Hamburška ekipa, ki si je preboj v ligo prvakov zagotovila na lanskem septembrskem turnirju povabljencev v francoskem Saint Raphaelu, je svojo prevlado uveljavila v drugi polovici prvega polčasa, ko je v 25. minuti povedla s 17:15, v nadaljevanju pa ni popustila niti za ped. Z izjemno zagrizeno in učinkovito predstavo je svojo prednost v 41. minuti povišala na +6 (28:22), nato pa z zrelo in odgovorno igro slovitemu Kielu onemogočila preobrat.

Za HSV je enajst golov dosegel Hrvat Domagoj Duvnjak, blesteli pa so tudi Pascal Hens z osmimi in Hans Lindberg s sedmimi zadetki ter vratar Jonannes Bitter, ki je zbral kar 17 obramb. Pri Kielu je bil najbolj učinkovit Srb Marko Vujin z desetimi goli.

Liga prvakov, zaključni turnir, polfinale:

Barcelona : Kielce 28:23 (13:10)
Rutenka 8, Nöddesbo 4, Garcia 4; Štrlek 4, Zorman 2

Kiel : HSV Hamburg 33:39 (16:19)
Vujin 10, Jicha 6; Duvnjak 11, Hens 8. Lindberg 7

Nedelja ob 15.15 (za 3. mesto):

Vive Targi Kielce - Kiel 

Finale ob 18.00:

Barcelona - HSV Hamburg

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.