S kavča v Zlatorog

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovensko moško rokometno reprezentanco 29. aprila v Växjöju in 3. maja v Celju čakata kvalifikacijski tekmi s Švedsko za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2016. Rokometna zveza Slovenije je pred pomembnima, a nikakor ne ključnima tekmama, sprožila zanimivo promocijsko akcijo "S kavča v Zlatorog! Ker mi ni vseeno, sem tu".
Oglej si celoten članek

Na Rokometni zvezi Slovenije so poudarili, da gre zgolj za simpatično akcijo, z njo želijo zgolj spodbuditi slovenske privržence, da si v čim večjem številu - v predprodaji je bilo prodanih že 1800 vstopnic - ogledajo tekmo v Celju in podprejo slovensko izbrano vrsto.

Večina športnih navdušencev se verjetno še spomni odzivov nekaterih športnikov po zadnjem svetovnem v Katarju in drugih športnih tekmovanjih, ko so rokometaše in nekatere druge športnike zbodli komentarji na družabnih omrežjih. Športniki so jih tedaj v svojih odzivih omenjali kot privržence, ki udobno zleknjeni v naslonjačih komentirajo njihove tekme na skrajno negativen način. Zavoljo tega bo RZS enega navijača nagradila s "kavčem" podjetja M-Tom, srečnež pa bo izžreban na tekmi s Švedsko v celjskem Zlatorogu.

Na novinarski konferenci je vendarle imel glavno vlogo selektor Boris Denić, ki je obelodanil seznam 19 igralcev za bližnji tekmi s Švedsko. Na njem je nekaj sprememb, v reprezentanco se denimo vrača Borut Mačkovšek, v njej pa ni Vida Kavtičnika, Miladina Kozline in Davida Špilerja, ki so nastopili na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.

A Kavtičnik in Kozlina sta še vedno na Denićevem širšem seznamu 28 igralcev in ju bo na zadnjih dveh junijskih tekmah proti Slovaški v Prešovu ter Latviji v Velenju morda znova povabil v reprezentanco, medtem ko polivalentnega Špilerja ni več na njegovem širšem seznamu.

"Na položaju desnega krila imamo dva izjemno kakovostna igralca, a Dragan Gajić je tip igralca, ki je na tem položaju zelo dominanten, zavoljo tega ima Kavtičnik le obrobno vlogo. Namesto njega sem v ekipo povabil Gašperja Marguča," je v zvezi s tem dejal Denić.

Denića je predvsem razveselila vrnitev Mačkovška, ostrostrelca francoskega Montpellierja, ki je imel v zadnjem obdobju silne težave s poškodbami. "Mačkovšek je biser svetovnega rokometa, a svoj potencial še vedno ni pokazal v celoti. Veseli smo, da se je vrnil po poškodbi in upam, da se bo pokazal v lepi luči na bližnjih tekmah proti Švedom. Od njega pričakujem, da bo nevaren in dosegal gole z zunanjih položajev, prav tako, da bo razširil tekmečevo obrambo," je povedal Denić, ki letošnjemu januarskemu in zadnjemu medsebojnemu dvoboju s Švedsko na Danskem ni namenil preveč pozornosti, saj je Slovenija na tej tekmi nastopila močno zdesetkana in izgubila s 23:29.

Slovenski rokometaši bodo priprave za bližnji tekmi s Švedi začeli v nedeljo, 26. aprila, v Čatežu, zavoljo klubskih obveznosti pa se bodo treningom z eno ali dvodnevno zamudo naknadno pridružili Dean Bombač, Gašper Marguč, Gorazd Škof in Uroš Zorman. Po tekmi na Švedskem se bo reprezentanca vrnila v svoj tradicionalni tabor v Zreče.

Po dveh kvalifikacijskih tekmah sta Švedska in Slovenija zbrali po štiri točke, Slovaška in Latvija pa sta brez njih. Na sklepni turnir stare celine, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu, se bosta uvrstili prvo in drugouvrščena reprezentanca iz skupine 3.

Seznam:

Vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Nantes);

Krilni igralci: Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Simon Razgor (Meškov Brest) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Pays D'Aix), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Uroš Bundalo (Tremblay), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.