S košem čez igrišče do zmage

Foto: Žurnal24 Dušan Kecman Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 V finalu lige NLB je Partizan s trojko s polovice premagal Cibono. (Foto: Reuter Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan Foto: Žurnal24 liga NLB finale Cibona Zagreb Partizan
Košarkarji Partizana so ubranili naslov prvaka lige NLB. V finalu so v Zagrebu po podaljšku v zadnji sekundi s košem čez celo igrišče s 75:74 premagali gostitelja Cibono.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Partizana so osvojili že svoj četrti zaporedni naslov prvaka lige NLB. V ponovitvi lanskega finala, ko so v Beogradu premagali Cibono s 63:49, so tokrat pred 15.000 hrvaškimi navijači v dvorani Arena volkove ugnali šele po podaljšku in drami, ki jo liga NLB še ni videla.

Partizan je imel v rednem delu že dobljeno tekmo, vendar mu pri vodstvu s tremi točkami razlike (60:57) ni uspelo končati kar štirih napadov zapored, tudi zadnjega 20 sekund pred koncem, ko je Marić prepozno pod obročem potisnil žogo v koš, ki zato ni bil priznan. Cibona je imela pri izidu 60:60 napad, Tomasu pa ob zvoku sirene ni uspelo zadeti trojke in sledili so podaljški.

Cibona je po trojki Bojana Bogdanovića 0,6 sekunde pred koncem podaljška  povedla za dve točki. Ob velikem proslavljanju domačih igralcev in navijačev je eden izmed zvezdnikov črno-belih Dušan Kecman vrgel žogo s svoje polovice igrišča in zadel trojko za zmago s 75:74!

Najboljši igralec tekme, Cibonin košarkar Marko Tomas po tekmi ni mogel verjeti, kaj se je zgodilo: "To bo eden najbolj gledanih videov na spletu. Ne vem kaj se je zgodilo. Vsi skupaj s funkcionarji, zdravniki smo bili na igrišču. Videl sem žogo leteti po zraku, Nisem vedel, kaj se dogaja. Slavili smo zmago, nato pa izgubili. Mislim, da je nemogoče zmagati 0,6 sekunde do konca z metom čez celo igrišče.“

Veliki junak spektakla Kecman je odločilni koš pokomentiral z besedami: "Takšen koš lahko daš enkrat na 100 let. Še posebej v tako odločilni tekmi. Tekmo bi morali že prej varno pripeljati do konca. Hkrati čestitam Ciboni za odlično predstavo."

Cibona se namerava nekaterih komentarjih vodilnih po tekmi pritožiti na zadnjo sodniško odločitev, ko je slovenski sodnik priznal koš Kecmana, saj je bil v zadnjih trenutkih tekme na igrišču šesti igralec Cibone Marin Rozić, ki bi moral dobiti tehnično napako. S tem se strinja tudi trener zmagovalnega moštva Duško Vujošević: "Cibona bi morala dobiti tehnično napako, saj je bilo na igrišču preveč igralcev, a igra se vse do konca, mar ne?"

To je hkrati sedmi zaporedni naslov srbskega kluba v ligi NLB, eno zmago je Hrvaški priboril Zadar, prvo leto pa Sloveniji Union Olimpija.

Finale:
Cibona : Partizan 74:75 (14:15, 17:16, 13:13, 16:16) - po podaljšku
Tomas in Gordon po (31), Udrih (8); Marić (14), Roberts (13), Božić in Rašić po (11);

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.