S kratkotrajno pogodbo lažje spi

Foto: EPA
Foto: EPA
Finski dirkač Kimi Räikkönen, ki se je letos vrnil v formulo 1 po dveletni odsotnosti, je z Lotusom podpisal enoletno pogodbo. Nekdanji svetovni prvak je prepričan, da mu kratkotrajna pogodba omogoča lažji spanec in več manevrskega prostora.
Oglej si celoten članek

Kimi Räikkonen se je v letošnji sezoni vrnil v formulo 1, potem ko je dve leti dirkal v reliju. Finec je takoj potrdil, da velja za enega najboljših dirkačev v karavani, saj se trenutno nahaja na tretjem mestu skupnega seštevka svetovnega pokala. Kljub dobremu sodelovanju z Lotusom, pa se 33-letnik ne želi prenagliti. ''Zadovoljen sem, če podaljšujemo iz leta v leto, potem pa bomo videli,'' je povedal Räikkönen in dodal: ''Življenje je lažje, zato ne vidim razloga za dolgoročno pogodbo.''
Foto: EPA kimi raikkonen Nekdanji svetovni prvak - edini naslov je osvojil leta 2007 v Ferrariju - se je v letošnji sezoni šestkrat uvrstil na stopničke in je z napredkom Lotusa zelo zadovoljen. ''Uživam v njihovi družbi.  Zelo prijazna skupina so. Dirkanje nosijo v srcu, v primerjavi z drugimi pa so manj politični, saj gre za manjšo ekipo. Nimam pritožb. Lepo se imam,'' je povedal Finec.

Räikkönen je pred dirko za VN Indije še upal, da se bo lahko vmešal v boj za naslov svetovnega prvaka. Možnosti, da bi ogrozil Vettela in Alonsa, praktično ni več, je pa zato Kimi prepričan, da lahko osvoji prvo zmago v letošnji sezoni. ''Upam, da ta vikend ne bomo naredili napake na kvalifikacijah. Ne vidim razloga, zakaj ne bi mogli zmagati, vendar potrebujemo tudi nekaj sreče. Bomo videli,'' je pred dirko v Abu Dhabiju optimističen Finec.

Button: ''Starejši brat? Nikakor ne!''

Po koncu sezone se iz McLarnove garaže poslavlja Lewis Hamilton, popotresni sunki njegovega odhoda pa še vedno pretresajo angleško ekipo. S Hamiltonovo selitvijo v Mercedes bo vlogo prvega drikača prevzel Jenson Button, ki se mu bo v srebrni puščici pridružil Sergio Perez. Angleški mediji so nekdanjega svetovnega prvaka že poimenovali ''starejši brat''. ''Nisem tako star,'' se je na tiskovni konferenci razjezil Button in nadaljeval: ''Ne počutim se kot starejši brat, čeprav sem bil presenečen, da ima Perez šele 22 let. Zdi se, kot da je tu že dlje časa. Ko se bo pridružil ekipi, se bo lahko veliko naučil od mene, a obenem menim, da se lahko starejši dirkač prav tako veliko nauči od mlajšega kolega. Toda starejši brat? Nikakor ne.''
Foto: EPA jenson button Perez in Button sta se o prihodnji sezoni že pogovarjala, Button pa se zaveda, da bo po odhodu Hamiltona zazevala velika praznina. ''Z Lewisovim odhodom bo ekipa izgubila hitrega dirkača. To bo velika izguba. Stvari se spreminjajo, poskušaš se prilagoditi in zagotovo bo imel McLaren tudi v prihodnosti dva hitra dirkača,'' je povedal Button.

Hamilton je vse od začetka kariere dirkal pri McLarnu, zato ga v prihodnji sezoni čaka povsem nova izkušnja. ''Prvo leto v novi ekipi je vedno težko. Prepričan sem, da se veseli nove izkušnje,'' je zaključil Button.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.