S popolno eskadriljo na tekmo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na jutrišnji tekmi bo nastopilo vseh sedem slovenskih skakalcev, ki so odpotovali na tekmo v Rusijo.
Oglej si celoten članek

Slovenski skakalci so uspešno opravili kvalifikacije pred premierno tekmo svetovnega pokala v ruskem Nižnjem Tagilu. Poleg Petra Prevca, ki je imel nastop že zagotovljen, so bili danes uspešni še Jernej Damjan, Robert Kranjec, Nejc Dežman, Matjaž Pungertar, povratnik po poškodbi Anže Lanišek in Jurij Tepeš.

Damjan je imel s 126 metri četrti dosežek kvalifikacij, Kranjec (128,5 m) je bil peti, Dežman (123) osmi, Pungertar (124) 13., Lanišek (115,5) 23., Tepeš (109,5) pa 37. Prevc, ki ima zaradi uvrstitve v skupnem seštevku avtomatično zagotovljen nastop, je skočil 120,5 metra.

Najboljši v kvalifikacijah je bil sicer Finec Jarkko Määttä (133 metrov), za njim sta se uvrstila Čeh Jan Matura in Poljak Dawid Kubacki. Sobotna tekma v mestu na vzhodnem vznožju srednjega Urala se bo začela ob 16. uri po srednjeevropskem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.