S prenovljeno podobo v Bratislavo

Foto: Žurnal24
Čez mesec dni se bo slovenska hokejska reprezentanca na SP na Slovaškem borila z najboljšimi na svetu. V ponedeljek so na Hokejski zvezi Slovenije predstavili projekt in spremenjeno zunanjo podobo.
Oglej si celoten članek

V zadnjih mesecih je HZS doživela precej sprememb. Mesto predsednika je prevzel Matjaž Rakovec, selektor je postal Matjaž Kopitar, nekdanji igralec Dejan Kontrec pa je zdaj športni direktor in generalni sekretar. V ponedeljek so na HZS predstavili, kako so se lotili projekta Slovaška 2011.

Za tekmovalni del skrbi Kopitar, ki bo podrobnosti predstavil v začetku naslednjega tedna, ko bo reprezentanca tudi odigrala prvi pripravljalni tekmi z Madžarsko. Rakovec in Kontrec pa sta v sodelovanju z vodjo marketinga Robertom Verličem predstavila še, kako bodo poskušali na SP privabiti čim več slovenskih navijačev.

"Hokej je nacionalni šport Slovencev in je zelo priljubljen. Odločil sem se, da bom z izkušnjami iz športa in gospodarstva pomagal doseči največji cilj, to so olimpijske igre. Bilo je kar nekaj drastičnih sprememb, zamenjali smo predsednika, selektorja, imenovali smo Kontreca za generalnega sekretarja. Vsi imamo zelo jasen cilj in vizijo: vzpostaviti dobro vzdušje v vseh reprezentancah, skupaj pa bomo poskušali doseči cilj, uvrstitev na OI. Selektor Kopitar bo pokrival še strokovni del. Pripravljamo poletne tabore za tekmovalce in trenerje. Poskušamo vzpostaviti pozitivno klimo med ljudmi, ki bi želeli delati v hokeju," je o spremembah na zvezi dejal Rakovec. Med dolgoročnimi cilji je Rakovec izpostavil celotno organizacijo programa, finančno stabilizacijo zveze in sistemsko ureditev razmer.

Kontrec pa je pojasnil, da program priprav morda ni idealen zaradi datumov – ob morebitnem dolgem klubskem finalu bi slovenska ekipa prve tri tekme odigrala v nepopolni postavi –, a niso mogli ravnati drugače zaradi zasedenosti drugih terminov. Tudi tekmo s Kazahstanom so tako uvrstili na edini možen termin glede na obveznosti obeh selekcij.

"Mislim, da priprave potekajo dobro. Slovenska ekipa še ni imela tako dolgih priprav. To je sicer kompromis med sistemom tekmovanja in reprezentanco, a je kompromis dober. Treningi so vrhunski, igralci so zadovoljni. Kar se tiče pripravljalnih tekem, je to maksimum, kar smo lahko izvlekli. Glede na to, da so bili to edini nasprotniki, ki smo jih lahko pridobili, je to to," je dejal Kontrec. Prvotno je bila predvidena tudi tekma z Avstrijo, a jo je slednja odpovedala, ker bo v tem terminu igrala z ZDA.

Ekipi se bodo pridružili igralci, ki bodo končali tekmovanja po klubih, zadnji je bil Tomaž Razingar, že v kratkem pričakujejo še brata Rodman. Slovenija bo naslednji teden igrala dve prijateljski tekmi na Madžarskem, 12. aprila bo edina domača tekma pred SP s Kazahstanom, 15. in 16. aprila pa še dve gostovanji v Franciji. Zaključne priprave bodo od 19. do 28. aprila v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.