S pritožbo po vstopnico za Rio

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska taekwondoistka v olimpijski verziji WTF Nuša Rajher je na nedavni tekmi svetovnega pokala nastopala ob tatamiju. Po spodletelih kvalifikacijah za OI v Riu se je odločila za premor in na tekmi v Mariboru nastopila v vlogi strokovne komentatorke.
Oglej si celoten članek

Rajherjeva še ni želela razkriti, ali se bo tekmovalno upokojila, dejstvo pa je, da je bilo razočaranje po spodleteli kvalifikaciji za Rio de Janeiro veliko.

"Res je, zelo mi je bilo hudo, saj sem zadnja štiri leta ob materinstvu vse skupaj podredila treningom in kvalifikacijam za Rio. Bila sem prepričana, da se bom uvrstila, in dala sem vse od sebe. Žal se ni izšlo, tretje mesto v kvalifikacijah ni bilo dovolj, a upanje umira zadnje, upam, da bomo uspešni s pritožbo in da bi kdo od nas lahko prejel posebno povabilo," je ob borilnih prostorih dvorane Tabor dejala 32-letna Rajherjeva.

Razočaranje sredi januarja je bilo veliko. Slovenija je imela na zadnjih olimpijskih igrah 2012 v Londonu kar tri borce, letos v Riu ne bo nobenega, čeprav so skozi kvalifikacije svojo priložnost iskali kar štirje, poleg nje še Ivan Trajković, Franka Anić in Jure Pantar.

"Veliko smo pričakovali od evropskih kvalifikacij, nato pa smo vsi izpadli. Dobro smo se borili in čeprav gre tehnologija tudi v taekwodoju naprej, mislim, da smo v Turčiji utrpeli veliko škode. Opremo s posebnimi senzorji, ki zaznajo udarce, smo dobili šele na tekmovanju samem, tako da z njo nismo trenirali. Čeprav so bili naši udarci čisti, se nam točke niso štele. Vložili smo pritožbo, bomo videli, kako bo," je dejala Rajherjeva, ki je prvič olimpijske igre okusila prav v Londonu, kjer je izpadla v četrtfinalu.

''Napredna tehnologija nam je celo škodovala''

Začela je v neolimpijski disciplini ITF in se nato preusmerila v olimpijski WTF. Disciplini se med seboj precej razlikujeta, medtem ko v ITF precej uporabljajo tudi roke, se v WTF borijo pretežno le z udarci nog, čeprav je udarec neposredno v telo z roko dovoljen.

"Borba je v WTF čisto drugačna kot v ITF, pri nas je v zaščitnih oklepih tudi elektronika, ki točkuje udarce, naj bi bilo vse skupaj bolj napredno, čeprav ni vedno tako. Letos se mi zdi, da nam je ta napredna tehnologija celo škodovala," je povedala Mariborčanka, ki je v Londonu nastopila v kategoriji do 67 kilogramov.

"Nič ne želim govoriti, sporočati odločitve, pustimo se presenetiti. Vse življenje že treniram taekwondo, to je moja služba, zaposlena sem v športni enoti slovenske vojske. Da, čez nekaj mesecev je na sporedu evropsko prvenstvo in ne vem še, če si tja že želim. Olimpijske kvalifikacije so pustile svoj pečat, a še vedno imam rada ta šport, to je v bistvu edino, kar znam. Tudi sin me je ta konec tedna iskal na blazinah, sama pa sem bila le ob ringu kot komentatorka, bomo videli," je še dejala Rajherjeva, ki ni želela razkriti, ali bo nastopila na letošnjem evropskem prvenstvu konec maja v Švici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.