S tem, kar je napravil Messi, Argentinci ne bodo niti najmanj zadovoljni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Messi je nekoliko presenetil domačo javnost, saj Argentine ni postavil v najožji krog favoritov na prihajajočem SP. Pred Argentino je postavil tudi večne rivale - Brazilijo!
Oglej si celoten članek

Argentinski zvezdnik Lionel Messi je previden z napovedmi o možnostih Argentine na svetovnem prvenstvu v nogometu, ki se bo v nedeljo začelo v Katarju. Argentine tako ne postavlja v najožji krog favoritov. "Ko govorimo o kandidatih, vedno govorimo o istih ekipah," je dejal Messi v intervjuju, ki ga je objavila južnoameriška nogometna zveza CONMEBOL. Pred svojo Argentino je postavil celo večnega rivala Brazilijo, kar zagotovo ni naletelo na odobravanje domače javnosti.

"Če moram nekatere postaviti pred druge, mislim, da so Brazilija, Francija in Anglija nekoliko nad ostalimi," je bil diplomatski in skromen v odgovoru Messi, ki Argentine ne vidi v najožjem krogu favoritov. Južnoameriška ekipa je sicer naslov svetovnega prvaka osvojila dvakrat v letih 1978 in 1986, Messi pa je leta 2014 zaigral v finalu proti Nemčiji, a ostal brez lovorike.

Foto: Profimedia Lionel Messi

Petintridesetletni napadalec kluba Paris Saint-Germain, za katerega bi lahko turnir v Katarju bil zadnji mundial, ob tem dvomi, da bo prvak svetovnega prvenstva veliko presenečenje. "Toda svetovno prvenstvo je tako težko in tako zahtevno, da se lahko zgodi karkoli."

Argentino uvodna tekma na svetovnem prvenstvu čaka 22. novembra proti Savdski Arabiji v skupini C, v kateri sta še Mehika in Poljska. "Imamo zelo lepo skupino, ki je zelo razburljiva, vendar razmišljamo o tem, da bi šli postopoma. Vemo, da skupine svetovnega prvenstva niso lahke. Upamo, da bomo svetovno prvenstvo začeli na najboljši način, da se bomo soočili z vsem, kar sledi," je dodal Messi.

Napadalec Paris Saint-Germaina je še izpostavil prednost tega, da bo Argentina nastopila z že preizkušenim moštvom, ki je zmagalo na lanskem južnoameriškem turnirju Copa America. "Z več igre in časa na igrišču se bolj spoznavaš," je dejal. "Poznamo lastnosti drug drugega in poznamo, kaj je najboljše v vsakem trenutku."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.