Sabolič popeljal Jesenice do zmage

Foto: Žurnal24
Slovenska predstavnika sta opravila s tekmama 9. kola lige Ebel. Jesenice se iz Gradca vračajo z dragoceno zmago 5:3, Olimpija pa je v Beljaku klonila s 3:6. Medveščak je z 9:0 ponižal Linz.
Oglej si celoten članek

Gostje so na tekmo odpotovali brez Klemena Pretnarja, ki si je na treningu zlomil čeljust, zaradi česar bo moral počivati vsaj mesec dni. Največja domača nevarnost so bili izkušeni napadalci, domači so tudi prvi prišli do nekaj polpriložnosti in kljub boljši jeseniški igri tudi prvi zatresli mrežo. Gradec je izkoristil prednost igralca več, izključen je bil Robert Sabolič, toda po vsega 42 sekundah je sledil jeseniški odgovor z zadetkom Anžeta Kuralta, ki je napovedal zanimivo nadaljevanje, čeprav so Jeseničani ostali še brez branilca Douga Nolana, ki je dobil močan udarec v glavo.

Drugih 20 minut je bilo povsem jeseniških, a je ob številnih strelih manjkala pika na i. Železarji so z vztrajnostjo le prišli do vodstva, dve minuti pred koncem pa je v dvorani prišlo do električnega mrka. Predčasen konec druge tretjine je bil voda na mlin gostiteljem, ki so nato minuto in pol pred koncem drugega dela izenačili in s tem dvoboj ponovno odprli.

Foto: Žurnal24

Železarji so se kljub izenačenju hitro zbrali in nadaljevali z igro iz prvih 40 minut. Vratar Fabian Weinhandl je še tretjič klonil po lepi kombinaciji Jeseničanov ob igralcu več, zadel je Robert Sabolič. Novima točkama je bila rdeča četa še bližje v 48. minuti, ko je z natančnim strelom z modre črte še tretjič zadel Sabolič in postal prvo ime obračuna. Ob dveh zadetkih zaostanka so gostitelji na silo želeli zadetek priključka, kar pa je jeseniška obramba na čelu z zelo zanesljivim Jaakkom Suomalainenom preprečila. Za potrditev zmage je poskrbel Andrej Židan po samostojni akciji tri minute pred koncem.

Liga Ebel, lestvica
1. KAC 14
2. VSV 12
3. A. Jesenice 11
4. V. Capitals10
5. Medveščak 10
6. R. B. Salzburg 10
7. T. Olimpija 9
8. Graz 99ers 8
9. Sapa 7
10. B. W. Linz 5

Podobno kot pred tednom dni v Gradcu je tudi tokrat Olimpija zelo slabo začela tekmo. Ljubljančani so dobili tri gole že v uvodnih minutah. Po dveh je nerazpoloženega Matijo Pintariča v vratih zamenjal Aleš Sila, a je tudi on moral takoj po plošček v mrežo. Ko je že kazalo na polom, so se gostje pobrali. Matt Higgins je z igralcem več znižal, poldrugo minuto pozneje pa je zadel še Sami Ryhänen in zeleno-beli so bili spet v igri.

V drugi tretjini so imeli gostje več od igre, toda učinka ni bilo. V 31. minuti je bil povsem sam pred vratarjem Gertom Prohasko Boštjan Goličič, a ni zadel. V protinapadu pa je Michael Raffl dosegel še svoj tretji gol na tekmi.

A se Ljubljančani še niso predali. V zadnjem delu so pritiskali in iskali priključek. Pet minut ped koncem je Andrej Hebar znižal na 3:4, v naslednjem napadu pa imel priložnost še za en gol. Ni je izkoristil, pri vračanju v obrambo pa je naredil prekršek. Z igralcem več je VSV zadel petič in praktično odločil zmagovalca, zadnji gol pa je Raffl dosegel na prazna ljubljanska vrata.

Liga Ebel, 9. kolo:

Gradec : Acroni Jesenice 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Quellette (13), Harand (39),
Pare (57); Kuralt (14), Sabolič (35, 44, 47), Židan (56)

VSV Beljak : Tilia Olimpija 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
Raffl (4, 7, 31, 60), Damon (5), Unterlggauer (56
); Higgins (15), Ryhänen (17), Hebar (55)

Medveščak : Linz 9:0 (0:0, 5:0, 4:0)
Sapa Fehervar : KAC Celovec 5:6 (0:1; 1:1, 3:1, 1:3)*
Dunaj : Salzburg 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)

* po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.