Šafarova strla Hercogovo

Foto: EPA
Foto: EPA
Polona Hercog je že v prvem kolu sklenila nastop na turnirju serije WTA v Torontu, potem ko jo je po slabih dveh urah igre ugnala Čehinja Lucie Šafarova.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki si je prek kvalifikacij priigrala nastop na glavnem turnirju WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,05 milijona dolarjev, je končala nastope med posameznicami v prvem kolu. V ponedeljkovem dvoboju jo je namreč po slabih dveh urah igre in treh nizih s 6:3, 4:6 in 6:3 premagala Čehinja Lucie Šafarova.

Čehinja, ki je na lestvici WTA osem mest pred Hercogovo (40. mesto), se je tako po treh nizih prebila v drugo kolo in izid v medsebojnih dvobojih poravnala na 1:1. Lani je Hercogova namreč na odprtem prvenstvu Francije prizadejala poraz Šafarovi.

"Današnja tekma je bila vseskozi zelo napeta, že od začetka sva se borili za vsako žogo. Imela sem nekaj priložnosti, ki mi jih ni uspelo izkoristiti. V zadnjem nizu je prišlo samo do enega 'breaka', tako da mi na koncu ni uspelo odvzeti njenega servisa," je po odigranem dvoboju iz Kanade sporočila Hercogova. "Šafarova je igrala zelo napadalno kot ponavadi in tudi servirala je zelo dobro z veliko variacije. Kljub porazu mislim, da je super, da imam takšne tekme na višji ravni, kar bo vsekakor pomagalo pri mojem nadaljnjem teniškem razvoju," je še povedala Hercogova, ki pa jo v poznejših urah čaka še en obračun.

Hercogova namreč še ne bo zapustila Kanade, saj jo po primernem počitku danes čaka še dvoboj prvega kola v konkurenci dvojic, kjer je prva nosilka Katarina Srebotnik v paru s Čehinjo Kveto Peschke in zatorej prosta v prvem kolu.

Hercogova bo dvojice igrala skupaj z izkušeno Grkinjo Eleni Danilidu, nekdaj tudi partnerico v dvojicah Katarine Srebotnik. V prvem kolu slovensko-grško navezo čaka obračun z neugodnima Špankama Nurio Llagostera Vives in Arantxo Parra Santonja. V primeru zmage pa bo v drugem kolu na sporedu "slovenski" dvoboj, saj je žreb določil, da si bosta nasproti s svojima partnericama v konkurenci dvojic stali zdajšnja in nekdanja najboljša slovenska igralka, Hercogova in Srebotnikova.

Toronto (2,05 mio USD), WTA, 1. kolo:

Lucie Šafarova (Češ) : Polona Hercog (Slo) 6:3, 4:6, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.