Safin izpadel v prvem kolu

Foto: Žurnal24 ljubicic_action
V prvem kolu turnirja masters v Rimu je izpadel deveti nosilec Richard Gasquet. Podobno usodo sta doživela tudi Hrvat Ivan Ljubičić in Rus Marat Safin.
Oglej si celoten članek
 

Rim (ATP), 1. kolo

S. Darcis (BEL) : I. Ljubičić (HRV) 7:5, 7:6
L. Horna (PER) : R. Gasquet (FRA) 6:4, 6:1
G. Canas (ARG) : G. Naso (ITA) 6:7, 6:3, 6:2
S. Wawrinka (ŠVI) : M. Safin (RUS) 6:7, 6:2, 6:1
A. Murray (VBR) : J. M. Del Potro (ARG) 5:7, 6:4, 1:0*
*-predaja

Prvi dan dvobojev na teniškem turnirju serije masters v Rimu je prinesel prva presenečenja. Devetega nosilca, Francoza Richarda Gasqueta , je presenetljivo lahko ugnal Perujec Luis Horna . Sedemindvajsetletni tenisač, ki je bil doslej na lestvici najvišje uvrščen na 57. mesto, je za napredovanje potreboval le dva niza. Boljši je bil s 6:4 in 6:1.

Iz boja za 2,27 milijona evrov vreden kolač pa je izpadel tudi Hrvat Ivan Ljubičić , ki je prav tako v dveh nizih klonil proti Belgijcu Stevu Darcisu . Prvi niz je Belgijec dobil s 7:5, v drugem pa je bil boljši s 7:6. Ljubičića je kasneje sicer čakala še igra dvojic, ki jo je v paru z Andrejevom odigral proti Lopezu in Verdascu . Hrvaški tenisač je izgubil tudi v drugem dvoboju dneva. Tokrat je z Andrejevim klonil s 6:4 in 7:6. Nekoliko več dela je imel Argentinec Guillermo Canas . Prvi niz dvoboja proti domačinu Gianluci Nasu je izgubil po podaljšani igri s 6:7, nato pa vajeti igre prevzel v svoje roke. V preostalih dveh nizih je Nasu prepustil le še pet iger in se uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.

Marat Safin je v Rimu izpadel že v prvem kolu. © Action Images

 
Nekdanja številka ena moškega tenisa, Rus Marat Safin , je moral premoč priznati Švicarju Stanislau Wawrinki . Prvi niz je po podaljšani igri sicer pripadel Safinu , a nadaljevanje ni bilo po njegovih željah. V drugem nizu mu je Švicar prepustil le dve igri, v zadnjem, odločilnem, pa še eno manj.

Slab začetek dvoboja je prikazal tudi Britanec Andy Murray , ki pa je na koncu le napredoval v drugo kolo. Argentinec Juan Martin Del Potro je dobil prvi niz s 5:7. Murray je bil v drugem precej odločnejši, saj ga je dobil s 6:4. V tretjem odločilnem nizu je Del Potro pri rezultatu 1:0 v korist Britanca dvoboj predal.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.