Safina z nekaj truda do osmega turnirja

Foto: Žurnal24
Zmagovalka teniškega turnirja v kanadskem Montrealu je Rusinja Dinara Safina. V finalu je s 6:2 in 6:1 premagala nepostavljeno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.
Oglej si celoten članek
 

Montreal (WTA), finale

D. Safina (RUS, 7) : D. Cibulkova (SVK) 6:2, 6:1

Rusinja Dinara Safina, ki je z izjemnimi predstavami letos nase opozorila že na OP Francije, je tudi v kanadskem Montrealu prikazala izjemno igro. V finalu je tako kot sedma nosilka brez težav premagala nepostavljeno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. 22-letna Rusinja je prvi niz začela odločno ter si z zanesljivo igro na svoj servis in z dvema brejkoma hitro priigrala prednost s 5:1. 19-letna Cibulkova, ki je pred tem domov poslala 10. nosilko Marion Bartoli in drugo nosilko Jeleno Janković, je s točko na servis Rusinje uspešno znižala, nato pa je Safina vendarle izkoristila ponujeno priložnost in s še tretjim brejkom dobila prvi niz.

V drugem se je morala Rusinja, ki je izgubila nekoliko začetnega zagona, nekoliko bolj potruditi za točke, saj ji je Slovakinja poslala nekaj težkih žog, a je po zaslugi napak mlajše nasprotnice tudi drugi niz začela podobno kot prvega - z brejkom na prvi servis nasprotnice, nato pa je Safina uspešno ubranila še svoj servis in z asom povedla s 3:0. V izjemnem boju je z brejkom dobila še četrto igro, a ji je Slovakinja vrnila že v naslednji igri. Zaključek dvoboja je nato vseeno pripadel Rusinji, ki je s še šestim brejkom in nato točko na svoj servis prišla do svoje osme turnirske zmage v karieri, sicer pa tretje letos. Maja je zmagala v Berlinu, prejšnji konec tedna pa je osvojila še Los Angeles, dvakrat pa je letos igrala v finalu, a bila poražena (OP Francije, Hertogenbosch).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.