Sagadin: S to zmago spet v boju za polfinale

Foto: ABA
Foto: ABA
V osmem kolu lige za prvaka sta pričakovano slavili tako Olimpija kot Krka, Helios pa je v gosteh premagal Maribor Messer in ostal v kombinacijah za polfinale.
Oglej si celoten članek

 “Maribor Messer je v končnici lovil priključek, a smo bili dovolj čvrsti v obrambi in izurjeni v napadu. Mislim, da smo s to zmago znova v boju za prva štiri mesta,” je po zmagi Heliosa v Mariboru (84:76) dejal trener Domžalčanov Zmago Sagadin.

Mariborčani tako niso izkoristili prve priložnosti za uvrstitev v polfinale. “Naši igralci so bili v prvem polčasu preveč pod vtisom dogodka. Naredili smo preveč napak. V drugem polčasu smo zaigrali bolje v obrambi, stekel je tudi napad. Žal pa smo se prej preveč izčrpali in v zadnjih dveh minutah nam ni uspelo izkoristiti možnosti za vodstvo,” pa je po izgubljenem dvoboju dejal prvi mož na klopi Maribora Igor Kuzma. Pri Heliosu je bil za drugo zmago v Ligi za prvaka najzaslužnejši nekdanji hrvaški reprezentant Damir Rančić, ki je zbral 22 točk.

Zmagi za oba favorita

Na vrhu lestvice z osmimi zmagami v prav toliko kolih ostaja novomeška Krka, ki je tako vse bliže prvemu mestu pred končnico in tako neposredni uvrstitvi v Ligo ABA. Novomeščani so košarkarjem Tajfuna dokončno pobegnili v zadnji četrtini in v gosteh zmagali z 89:79. Smiljan Pavić je zbral 17 točk in šest skokov.

Šesto zmago pa so tokrat dosegli košarkarji Olimpije. Ti so v Stožicah premagali Zlatorog s 76:70, prvo ime tekme pa je bil Dino Murić s 24 točkami in 12 skoki.     

Liga za prvaka, 8 kolo:

Maribor Messer : Helios Domžale 76:84 (16:22, 17:23, 27:21, 16:18)
Union Olimpija : Zlatorog Laško 76:70 (19:24, 20:10, 20:16, 17:20)
Tajfun : Krka 79:92 (18:16, 20:23, 23:28, 18:25)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.