Sagadinovi varovanci so zadali nov udarec Olimpiji

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Uniona Olimpije so po porazu s Hopsi izgubili še drugo tekmo zapored, tokrat krepko boljši Helios (81:67), Krka nadaljuje niz zmag.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli drugi zaporedni poraz v ligi Telemach za prvaka, Helios pa je naporen teden - v sredo je v Domžalah gostovala in zmagala Krka - zaključil z odmevno, tretjo zmago.

Pričakovati je bilo, da bodo Ljubljančani, ki so sredi tedna doma izgubili s Hopsi in bili zato s strani vodstva kluba tudi finančno kaznovani, v Domžalah pokazali pravi obraz, vendar temu ni bilo tako. Motivirani varovanci trenerja Zmaga Sagadina so od samega začetka narekovali ritem igre in vodili praktično vseh štirideset minut. Podatek, da je Union Olimpija v prvih desetih minutah zmogla komaj 11 točk in še to polovico s črte prostih metov, govori o njihovi slabi napadalni igri in očitno hudi krizi znotraj ekipe.

Tudi v nadaljevanju se podoba na parketu Komunalnega centra ni spremenila. Zeleno-beli so se tekmecu približali le sredi tretje četrtine (50:45), nato pa je Helios znova povišal vodstvo in prišel do zaslužene in pomembne zmage. Tekma je bila bolj ali manj dokončno odločena, ko so v 33. minuti Deividasu Gailiusu popustili živci in je moral ob tehnični osebni napaki ter izključitvi pod prho. Njegovo potezo je Helios kaznoval s šestimi točkami v enem napadu in vodstvom 67:53.

Krka brez težav prek Zlatoroga

Medtem ko njihov najhujši tekmec, Union Olimpija, izgublja tekme kot po tekočem traku, košarkarji Krke nizajo zmage. Dosegli so tretjo zaporedoma in tako ohranili stoodstotni izkupiček v ligi Telemach za prvaka. Ravno nasprotno kot Zlatorog, ki ostaja edina ekipa v skupini za prvaka še brez zmage.

Poleg zmage je za Novomeščane razveseljiva vrnitev organizatorja igre Malcolma Armsteada, ki je bil zaradi poškodbe kolena izven pogona od konca novembra. Ob tem se je po krajši odsotnosti na parket vrnil tudi Sani Bečirović, nista pa zaigrala Edo Murić in Jaka Klobučar, ki sta še lažje poškodovana.

Tudi brez njiju Krka ni imela pretiranega dela z Laščani. Dobila je vse štiri četrtine, prvo že z 21:10, nato pa je prednost postopoma višala do končnih + 26. Odlično partijo je odigral Smiljan Pavič, ki je bil z 18 točkami (met iz igre 9:12) in osmimi skoki najboljši strelec tekme.

Hopsi nadgradili stožiški uspeh

Košarkarji Hopsov imajo za seboj fantastičen teden. Potem ko so v sredo v Stožicah pripravili pravo senzacijo in na kolena spravili Union Olimpijo, so v četrtem krogu zabeležili novo zmago. Pred domačimi gledalci so v zanimivi in razburljivi tekmi ugnali Rogaško s 75:71.

Hopsi so do zmage prišli povsem zasluženo, saj so vodili večji del tekme. Slatinčani so jim bili sicer vseskozi za petami, vendar se v ospredje niso uspeli prebiti. V napeti končnici so bili na vsega dveh točkah zaostanka (71:67), ko sta stvari v svoje roke vzela Goran Jagodnik in Aleksis Wangmene. Najprej je slednji zadel dva prosta meta, nato pa je v ospredje stopil 39-letni veteran in z dvema prostima metoma, podajo za zabijanje ter blokado poskrbel, da sta dve točki ostali na Polzeli.

Za Hopse, ki so nastopili z vsega osmimi igralci, je Wangmene dosegel 19 točk ob metu iz igre 8:9 (indeks 25). 15 točk in 11 skokov je zbral Simo Atanacković, Jagodnik je prispeval 16 točk, 5 skokov in 4 podaje, Mirko Mulalić pa 13 točk. Na drugi strani je največ košev dosegel Milivoje Mijović (18).

Liga Telemach, liga za prvaka, 4. kolo:

Helios Domžale : Union Olimpija 81:67 (22:11, 18:18, 17:12, 24:20)
Ponjavić 15, Morina 13, Mahkovic 11; Salin 20, Omić 19, Marinelli 6

Krka : Zlatorog Laško 87:61 (21:10, 22:16, 24:20, 20:15)
Pavić 18, Lapornik 15, Rojc 11; Mitrović 16, Milošević 15, Jurak in Dimec po 10

Hopsi Polzela : Rogaška 75:71 (18:12, 16:21, 21:17, 20:21)
Wangmene 19, Jagodnik 16, Atanacković 15; Mijović 18, Brkić in Nikolič po 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:53 6. April 2014.

    dej pian spizdiiiiiiiiiiiiii ti picka stajska nikoli nisi maral OLIMPIJE

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.