Salah začaral Otok: "Če bi to storil Messi ali Ronaldo ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Trener Liverpoola po derbiju z Manchester Cityjem ni skrival navdušenja nad mojstrsko predstavo Mohameda Salaha.
Oglej si celoten članek

Liverpool je v sedmem krogu angleškega prvenstva na domačem Anfieldu remiziral z Manchester Cityjem (2:2). Vsi štirje zadetki so padli v drugem polčasu, glavni junak domače ekipe pa je bil Mohamed Salah.

Najprej je v 59. minuti Salah odlično preigral Joaa Cancela in lepo podal proti Sadiu Maneju, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Edersona v vratih meščanov. Izenačil je Phil Foden deset minut kasneje, ko je z levico zadel precej z leve strani od vrat Alissona Beckerja.

Salah je v 76. minuti postregel z mojstrovino, ko je sprva preigraval na robu kazenskega prostora, se sprehodil vanj, preigral še enega gostujočega branilca in natančno s slabšo nogo, desnico, zadel od Edersonove desne vratnice.

Toda veselje domačih ni trajalo dolgo, saj je strel Kevina De Bruyneja v 81. minuti nesrečno v gol preusmeril branilec Joel Matip. Do konca se izid ni spremenil, četudi so bili rdeči bližje zmagi, a je odločilno v 87. minuti po strelu Fabinha proti praznim vratom posredoval Rodri.

Foto: Epa salah

"Če bi Ronaldo ali Messi dosegla takšen zadetk, bi vsi govorili, da sta svetovna klasa. Salah je eden najboljših nogometašev na svetu. To ni bilo prvič, da je dosegel takšen gol. Pred leti je zabil zelo podobnega proti Napoliju. Preigravanje je bilo enako, zaključek pa malo drugačen. Mo je vrhunski nogometaš. Za nameček je prispeval še podajo Maneju," je bil navdušen Klopp.

Salah je bil manj evforičen. "Moral si bom pogledati posnetek. Veliko lepše bi bilo, če bi zmagali tekmo. Lep zadetek, toda nimam kaj veliko za dodati," je povedal Egipčan.

Na vrhu lestvice je ostal ostal Chelsea, ki ima 16 točk. Drugi je Liverpool s 15, Manchester City sledi s 14. Prav toliko točk imajo še Manchester United, Everton in Brighton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.