Sale je spet Nacionale

Foto: EPA
Foto: EPA
Zmago srbske košarkarske reprezentance, ki je v polfinalu SP z 90:85 premagala Francijo, so v Srbiji bučno proslavili. Več sto navijačev se je tako zgrnilo na beograjske ulice.
Oglej si celoten članek

Mestne ulice so zasedli navijači v avtomobilih, ki so z zastavami, glasnim skandiranjem in hupanjem, proslavili veliko zmago varovancev selektorja Saša Đorđevića. Uvrstitev v finale so po poročanju srbskih medijev bučno proslavili tudi v drugih mestih po Srbiji in Republiki srbski.

Srbski mediji slavijo nove junake, čeprav so najprej bili sila skeptični do novega selektorja in zlasti njegovega izbora, ki so mu na prvenstvu napovedovali polom. Vzdevek "Sale Nacionale" je povsem zbledel po nič kaj spektakularnem začetku prvenstva, ko so Srbi v petih krogih v skupini osvojili le dve zmagi. Po sijajni uvrstitvi v finale pa so srbski mediji znova obudili omenjeni vzdevek. Srbski spletni portali so tako polni zahval Saletu, povrnjeni ugled in čaščenje si je pridobil z odličnimi predstavami košarkarjev in zmagami proti Grčiji v osmini finala, Braziliji v četrtfinalu in zdaj Franciji v polfinalu.

Čeprav so košarkarji znova obudili spomin na najlepše trenutke zmagoslavja jugoslovanske in srbske košarke, pa so tudi najbolj zagrizeni navijači sila previdni, ko gre za napovedi razpleta finala prvenstva z zelo dominantnimi Američani. "Osvojili smo srebro," je bil po zmagi nad Francozi odkritosrčen eden od televizijskih komentatorjev.

Đorđevič seveda verjame v fante in nikakor ni vrgel puške v koruzo pred odločilnim obračunom prvenstva. "Zaslužili smo si ta finale. Odlično smo odigrali prvenstvo, potem ko smo se prebili iz zelo težke skupine. Po dveh sijajnih tekmah z Grčijo in Brazilijo, smo spoznali, kako smo močni kot moštvo. Ti fantje so odlični igralci, ki jih krasi pravi moštveni duh, iz česar tudi črpamo našo moč," je po polfinalu dejal novi junaški srbski selektor v izjavi za državno televizijo RTS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.