Salin: "Kričali smo v televizijo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Pogovarjali smo se s Sasujem Salinom, branilcem Uniona Olimpije in članom Finske, ki se je presenetljivo zavihtela med 12 najboljših ekip na košarkarskem evropskem prvenstvu. S Finci se bo v pomerila tudi Slovenija.
Oglej si celoten članek

Sasu, Finska je v drugem delu EP. Kaj so bile vaše prve misli ob uvrstitvi dalje?
Noro! Ko smo proti Makedoncem izgubili v zelo izenačeni tekmi, smo bili precej razočarani, saj smo mislili, da so šle vse naše možnosti po zlu. No, potem je šlo pa vse tako, kot smo želeli, premagali smo Črno goro in lahko rečem le neverjetno.

S kakšnimi cilji ste sploh odšli v Litvo?
Takoj po koncu kvalifikacij smo vedeli, da nam lahko uspejo velike stvari. Mogoče se sliši smešno, ampak vedeli smo, da lahko premagamo čisto vse ekipe v skupini. Cilj je bil zato uvrstitev v drugi del.

Kako ste proslavili uvrstitev med 12 najboljših ekip v Evropi?
Tekmo Makedonije in Bosne smo gledali v hotelu, v televizor kričali Makedonija, Makedonija in skandirali ime njihovega centra Pera Antića (smeh).

Kaj so največji plusi finske reprezentance?
Nekoliko nižjo rast moramo pokompenzirati z agresivnim pristopom, ves čas moramo biti aktivni. Vsak položaj mora dati res vse od sebe. Naš največji plus je ekipni duh, medsebojno zaupanje med igralci. Nismo najvišji ali najhitrejši, zato moramo delovati kot ena enota. Izgubimo kot ekipa, zmagamo kot ekipa. Zdaj smo si lahko malo odpočili in bodite prepričani – za prihajajoče tekme si bomo baterije napolnili do konca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:55 7. September 2011.

    Navijači, stopimo skupaj in podpirajmo naše fante: www.facebook.com/KosarkaManija! Nekomu izmed vas pa bomo podarili še LED TV Gorenje in mobilnika …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.