Salkić rešil točko za zeleno-bele

Foto: Žurnal24 Triglavani kljub veliki točki ostajajo v "rdeči coni". (Foto: Žurnal24)
Maribor je na gostovanju pri Triglavu z goli Daliborja Volaša vodil že z 2:0, a so se Kranjčani vrnili in izenačili v zadnji sekundi (2:2). Olimpija je v Velenju dolgo igrala z igralcem več, a osvojila le točko (1:1).
Oglej si celoten članek
Zavrl pred odhodom
Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi bil odhodu iz kluba vse bližje od navijačev kritizirani podpredsednik Olimpije Franci Zavrl. Ali se bo res dokončno odločil za ta korak, naj bi bilo znano v kratkem.

Dalibor Volaš je z "dvojčkom" Mariboru pristreljal že navidez nedosegljivo prednost proti Triglavu, toda Kranjčani se niso predali. Dejan Burgar je v drugem polčasu zabil praktično takoj, ko je kot menjava stopil na igrišče, povratek "orlov" pa je z golom v zadnjem napadu kronal Bernard Sjepanović.

Vijoličasti so vodili že z 2:0, obakrat pa je zadel Volaš. Najprej po duhovito izvedenem prostem strelu s kakšnih 25 metrov, nato pa je Primorec zadel še iz enajstih metrov tik pred koncem polčasa. Burgar je v 71. minuti vstopil v igro in praktično v naslednji sekundi že zatresel mrežo Marka Pridigarja. Vijoličasti so pomembne tri točke izgubili v zadnjem napadu, ko se je po kotu in nekaj "ping-ponga" najbolje znašel Stjepanovič in kranjski stadion spravil v delirij. Štajerci so Gorenjce v prvem kolu premagali z visokih 5:0, tokrat pa so se dodobra opekli.

"Pirova" točka zmajev
Ob vzpodbudi, ki so jo prinesle nedavne zmage, je Olimpija Ljubljana odšla na gostovanje k že nekaj kol bledem Rudarju. Zeleno-beli so bili absolutni vladarji igrišča, saj so se Velenjčani večinoma osredotočali le na branjenje. Davor Škerjanc je v prvem polčasu zapravil najlepšo priložnost, ko je prodrl pred vratarja Bobana Savića, a preslabo izvedel lob. Po tem, ko je bil v drugem polčasu strogo izključen Nenad Novaković, je imela Olimpija idealno priložnost za nove tri točke, toda napaka Zorana Zeljkovića na sredini igrišča je pripeljala do nenadejanega gola domačih v režiji Dejana Djermanovića. Erik Salkić je nato s srečnim zadetkom, ob katerem je iz prepovedanega položaja vratarja Savića nepravilno oviral Enes Rujović, rešil vsega točko za zeleno-bele, ki ostajajo zadnji.

Domžalčani spet zavzeli vrh
V Domžalah je Brazilec Juninho tik pred polčasom zadel za zmago domačih, ki so tekmo končali le z devetimi igralci. Poleg strelca Juninha je bil proti CM Celju izključen tudi Damir Pekič, a to ni ustavilo rumenih, da bi s tekmo manj od Nafte spet zavzeli vrh lestvice.

Ajdovci zmagovito odprli nov stadion
Nogometaši Primorja so na najlepši način obeležili tekmovalno odprtje novega stadiona v Ajdovščini, saj so na primorskem derbiju odpravili znova slabe prvake Luko Koper (3:1). Kot prvi strelec na novem objektu se je v zgodovino vpisal Tim Lo Duca, za rdeče-črne pa je dvakrat zabil še Darko Kremenovič. Pod edini zadetek pristaniščnikov se je podpisal Enes Handanagić.

Slovenska liga, 10. kolo:

Lestvica:
1. Domžale 22 (-1)

2. Nafta 22 točk
3. Maribor 18 (-2)
4. HiT Gorica 14
5. Rudar 10
6. Luka Koper 10
7. Primorje 9 (-1)
8. CM Celje 9 (-1)
9. Triglav 9
10. Olimpija 6 (-1)

Triglav Gorenjska : Maribor 2:2 (0:2)
Burgar (71), Stjepanović (90); Volaš (29, 45/11-m)

Primorje : Luka Koper 3:1 (2:1)
Lo Duca (12), Kremenovič (34, 83); Handanagić (24)

Nafta Lendava : HiT Gorica 3:0 (2:0)
Vaš (29), Benko (34), Pavel (90)

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 1:1 (0:0)
Djermanović (56); Salkić (64)
RK: Novaković (49/Rudar)

Domžale : CM Celje 1:0 (1:0)
Juninho (45)
RK: Pekič (40), Juninho (73./oba Domžale)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.