Sam proti vsem: izjemna statistika, a poraz Dončića!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvanajsta tekma sezone se ni razpletla po željah košarkarjev Dallasa.
Oglej si celoten članek

V American Airlines Areni so v nedeljo zvečer po srednjeevropskem času gostovali Chicago Bulls. Sicer ena skromnejših ekip lige je Luki Dončiću in soigralcem prizadejala nepričakovan poraz (101:117), po katerem imajo Dallas Mavericks polovičen izkupiček (6-6).

Dončić je bil edini pri Teličkih, ki je držal korak z Biki. Dosegel je 36 točk (13/30 iz igre; 6/11 za tri), 16 skokov in 15 asistenc. Vsi ostali igralci domačih so skupaj zabeležili le tri asistence. Ljubljančan, ki je že do polčasa dosegel 30 točk. je zabeležil 29. trojni dvojček v svoji NBA karieri.

Chicago je pot do slavja tlakoval v prvem polčasu, saj je na glavni odmor odšel s prednostjo petnajstih točk. Teksačani se vse do konca niso približali in ogrozili zmage ekipe iz Illinoisa.

Nov dosežek Luka že ujel slovitega Jordana

Pri Dallasu je Kristaps Porzingis vpisal 20 točk in osem skokov. Za Chicago je blestel Lauri Markkanen, Finec je dosegel 20 točk in deset skokov. Garrett Temple je za Bike dodal 21 točk.

Mavericks bodo naslednje srečanje odigrali v noči na torek po srednjeevropskem času, gostovali bodo pri Toronto Raptors.

NBA, izid:

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 101:117 (23:27, 29:40, 23:22, 26:28)
Dončić 36 (16 sk, 15 as), Porzingis 20 (8 sk); Markkanen 29 (10 sk), Temple 21.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.