''Samozavesten sem. Lahko smo prvaki''

Foto: EPA
Foto: EPA
Zmagovalec dirke za VN Španije Fernando Alonso (Ferrari) je prepričan, da je letos končno prišel trenutek, ko bo Scuderia lahko posegla po naslovu svetovnega prvaka. Špancu so lani zmanjkale tri točke, da bi premagal Nemca Sebastiana Vettla (Red Bull).
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso (Ferrari) se je z zmago na dirki za VN Španije prebil na tretje mesto skupnega seštevka in nekoliko znižal zaostanek za vodilnima Sebastianom Vettlom (Red Bull) in Kimijem Räikkönenom (Lotus).

Scuderia v letošnji sezoni še ni osvojila najboljšega startnega položaja, veliko bolje pa se je odrezala na dirkah, kjer je Alonso slavil že dvakrat (VN Kitajske, VN Španije). Dvakratni svetovni prvak je prepričan, da je končno prišel Ferrarijev trenutek.

''Leta 2010 bi morali osvojiti naslov, saj smo v Abu Dabi prispeli s 15 točkami prednosti pred Vettlom, vendar smo vseeno izgubili. Lani si ga nismo zaslužili, saj smo bili sekundo počasnejši od vodilnih. A kljub temu smo ostali v igri do zadnje dirke v Braziliji. Letos imamo dirkalnik, ki morda ni najhitrejši, vendar je zelo konkurenčen. Ekipa opravlja odlično delo v boksih, tako da imamo številne sestavine, ki nam omogočajo boj za naslov prvaka,'' je povedal Alonso.

Španec se je leta 2010 iz Renaulta preselil k Ferrariju, kjer je do tega trenutka nanizal 11 zmag. ''V štirih letih, kolikor sem jih preživel pri Ferrariju, sem letos najbolj samozavesten. Seveda lahko osvojimo naslov,'' je dodal dvakratni svetovni prvak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.