Samozavetni pred domačim EP: Startamo na zlato kolajno

Foto: Aleš Oblak Odbojkarska reprezentanca
Slovenski odbojkarji nestrpno pričakujejo začetek EP. Kar so v treh mesecih priprav storili, so storili, zdaj se bo treba dokazati na tekmah, ki jih bodo igrali v domači dvorani, pred svojimi navijači.
Oglej si celoten članek

"Čeprav si prevelikega pritiska ne smemo ustvariti, bom rekel, da nas zanima prvo mesto. Ne samo v skupini, ampak nasploh. Cilji morajo biti visoki, ne moremo reči, da nas zanima le osmina finala ali kaj podobnega," je pred začetkom EP dejal libero ekipe Jani Kovačič, ki upa, da se bo ekipa v pravem času znebila črnih minut, te so se kazale praktično na vsaki od letošnjih težjih preizkušenj.

Ker je za zlato kolajno praktično potrebno zmagati vse tekme, Kovačič nima nobenih želja v zvezi s tekmeci, ne omenja nobene ekipe, ki se bi ji želel izogniti.

"Dejstvo je, da bo Rusija tista, ki nam glede na razpored predstavlja glavno oviro na poti do kolajne. Njej se ne moremo izogniti, Z njo bomo najbrž tako kot na prejšnjem prvenstvu spet igrali dvakrat. Če je že ne bomo premagali v skupini, pa upam, da jo bomo v četrtfinalu. Imeli bomo pomoč domače dvorane, v kateri treniramo vsak dan in to bi moralo predstavljati prednost," se nadeja Kanalec, ki se bo v letošnji klubski sezoni preizkušal v Italiji.

Njegove besede potrjuje tudi organizator slovenske igre Gregor Ropret, kateremu selektor Alberto Giuliani očitno zaupa bolj kot Dejanu Vinčiću, ki se je dolgo časa boril s poškodbo in zaenkrat še ni v najboljši formi.

Foto: Aleš Oblak Dejan Vinčić, Jan Kozamernik

"Povsem se strinjam z Janijem, gremo po zlato kolajno. Priznam, da je to zelo optimistična napoved, a drugo mesto že imamo, po mojem mnenju moramo strmeti k še boljšemu dosežku. Vemo, da zmoremo. Igramo doma, smo v najboljših letih naše generacije in kdaj bomo prvaki, če ne zdaj. Seveda pa tudi v skupini ne smemo nobenega podcenjevati, v predtekmovanju moramo biti vsaj drugi. Bodo pa tudi Finska, Severna Makedonija, Belorusija in Turčija nevarne tekmice, če ne bo pravega pristopa," meni podajalec.

Ropret seveda računa na pomoč navijačev, oni naj bi bili tisti, ki naj bi jim pomagali v morebitnih kriznih trenutkih. "Pričakujemo, da bodo gledalci naš sedmi igralec."

Slovenija bo prvo tekmo skupine C igrala v četrtek, 12. septembra, prvi tekmec bo Belorusija. Sledili bodo obračuni s Finsko, Turčijo, Severno Makedonijo in Rusijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.