San Jose po podaljšku ostal živ

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V noči na nedeljo je bila čez lužo na sporedu tretja tekma finala severnoameriške hokejske lige NHL.
Oglej si celoten članek

San Jose Sharks so na domačem ledu po podaljšku s 3:2 premagali Pittsburgh Penguins, ki zdaj v zmagah vodijo z 2:1. Odločilni gol je v podaljšku prispeval Joonas Donskoi. San Jose bo gostil tudi četrto tekmo, ko bo v ponedeljek imel priložnost, da serijo izenači.

Donskoi je zadel osem minut pred koncem podaljška in San Joseju tako v finalni seriji, ki se igra na štiri zmage, zagotovil priključek, saj Pittsburgh vodi le še z 2:1. Štiriindvajsetletni finski igralec je v akciji pobegnil Jevgeniju Malkinu in premagal vratarja Pittsburgha Martina Jonesa z močnim strelom v zgornji del vrat.

"Samo skušal sem plošček spraviti v gol. So odlična ekipa, a mi se nismo predali. To je bila do zdaj naša najboljša tekma in imeli smo dovolj zaupanja vase, da smo zmagali," je po tekmi pred polno dvorano SAP center s 17.500 gledalci dejal Donskoi, ki je dosegel že šesti gol v letošnji končnici. Finec je v zadnji tretjini pripomogel tudi s podajo, ko je za izenačujoči gol lepo našel soigralca Joela Warda.

Za San Jose je zadel še Justin Braun, medtem ko sta gola za Pittsburgh prispevala Patric Hornqvist in Ben Lovejoy. "To je bilo fantastično, krasno je bilo tekmo spremljati v dvorani. Prav čutiti je bilo, da so gledalci dolgo čakali na ta trenutek," je povedal trener San Joseja Peter DeBoer.

NHL, finale (3. tekma):

San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 3:2* (1:1, 0:1, 1:0, 1:0) /1:2/
Braun 10., Ward 29., Donsko1 73.; Lovejoy 6., Hornqvist 39.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.