Sancheza imajo, po Hajduku še po Cesca

Čilski nogometni reprezentant Alexis Sanchez je tudi uradno zapustil vrste italijanskega prvoligaša Udineseja in se preselil k evropskemu prvaku Barceloni. Pogovori z Arsenalom za prestop Cesca Fabregasa pa se bodo nadaljevali naslednji teden (petkov v Londonu ni dal rezultata), pred tem Katalonce čaka tekma v Splitu s Hajdukom.
Oglej si celoten članek

Udinese bo za bočnega vezista z veliko napadalnih sposobnosti Alexisa Sancheza dobil 26 milijonov evrov odškodnine, če bo katalonski klub uspešen in če bo Sanchez igral, pa bo v Videm romalo še 11,5 milijona evrov. "Je zelo mlad, lahko igra na treh različnih napadalnih pozicijah, ima pa tudi občutek za obrambo. Kot so mi povedali, je tudi zelo dober fant," je o prvem čilenskem igralcu pri Barceloni dejal trener Pep Guardiola. Za Sancheza je vladalo veliko zanimanje, med drugim so ga v svoje vrste želeli zvabiti tudi angleški velikani Manchester United, Manchester City in Chelsea, a je bila Barcelona najbolj vztrajna in odločna.

"Igral sem proti njemu in mislim, da je Barcelona naredila odličen posel. Izpostavil bi njegvo hitrost. Z žogo igra, kot da mu je zalepljena na nogo," o Sanchezu pove nekdanji branilec Barcelone Italijan Gianluca Zambrotta. "Vsak, ki gre k Barceloni je izpostavljen pritisku, a ob tako dobrih soigralcih mu ne bo težko."


Sanchez je bil sicer član Udineseja od leta 2006, prvi dve sezoni je kot posojen nogometaš igral za Colo-Colo in River Plate. Za Udinese, pri katerem je bil med drugim soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, je skupno odigral 112 tekem in zabil 21 zadetkov. Zdaj bo z Lionelom Messijem,

Naslednji bo/ne bo Fabregas

Vodstvo Barcelone je pripotovalo v London, kjer se je v petek pdogovarjala za prestop Španca Cesca Fabregasa. Za zdaj niso prišli do sporazuma, saj topničarji še naprej zahtevajo vsaj 45 milijonov evrov, Katalonci pa ne želijo dati več kot 40 milijonov. Pogovori se bodo nadaljevali naslednji teden. Barcelono zdaj čaka pot v Split, kjer bodo v soboto zvečer igrali na Hajdukovi rojstnodnevni zabavi. Medtem se pritiskanje igralcev Barcelone nadaljuje. "Radi bi, da Cesc podpiše z Barcelono. Vsi ga čakamo, saj je izjemen igralec," je na začetku priprav dejal Pedro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.