Sanchez poslal Čile v četrtfinale

Foto: Epa alexis sanchez
Branilci naslova so se uvrstili med najboljših osem reprezentanc na južnoameriškem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Po Kolumbiji je Čile drugi udeleženec četrtfinala južnoameriškega nogometnega prvenstva. Čile ima tako kot Kolumbija po dveh krogih skupinskega dela turnirja dve zmagi. Branilec naslova je v skupini C z 2:1 (1:1) odpravil Ekvador. Zmagoviti gol je v 51. minuti prispeval Alexis Sanchez.

V Areni Fonte Nova v Salvadorju je bilo po prvem polčasu 1:1. Že v osmi minuti so povedli Čilenci, ko je Jose Fuenzalida žogo z močnim udarcem preusmeril proti vratom, žoga pa se je odbila od vratnice v notranji del gola. Ekvadorski čuvaj mreže Alexander Dominguez je bil povsem nebogljen.

Osemnajst minut kasneje so Ekvadorci prišli do izenačenja. Enner Valencia je streljal z bele točke ter žogo poslal tik pod prečko v mrežo za 1:1.

Foto: Epa

V tretjem obračunu na Copi Americi branilce naslova iz Čila čaka Urugvaj, medtem ko se bodo Japonci za obstanek udarili z Ekvadorjem, ki na tem prvenstvu po dveh porazih še nima točke.

V skupini A imajo na vrhu po dveh tekmah gostitelji iz Brazilije in Peru po štiri točke. Kolumbija prepričljivo vodi v skupini B.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.