Sani: Pripravljen sem se vrniti

Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Sani Bečirović bo letošnje poletje izkoristil za iskanje novega delodajalca. Pripravljen bi se bil vrniti tudi v Union Olimpijo. O njegovi prisotnosti v reprezentanci pa ni želel preveč razpravljati.
Oglej si celoten članek

Med slovenskimi igralci, ki trenutno nimajo kluba, je tudi Sani Bečirović. Ta je prejšnjo sezono končal v dresu moskovskega CSKA. Pozneje ni bil povabljen v slovensko reprezentanco, saj naj ne bi bil dovolj zdrav in ne bi mogel prenesti vseh treningov in tekem, ki čakajo igralce v izbrani vrsti. Zdaj ga predvsem zanima klubska prihodnost.

Ste že dobili kakšno ponudbo?
Ne, za zdaj še nič. Čakam.

Union Olimpija naj bi se v zadnjem obdobju zanimala za Radoslava Nesterovića in Jako Lakoviča, ki pa je nato odšel v Galatasaray. Kako je z vami? Bi se bili pripravljeni vrniti v Ljubljano?
Vsekakor je to ena izmed možnosti. Gotovo ima Olimpija v vseh nas posebno mesto. Moja zadnja epizoda z njo sicer ni bila najboljša, ampak za to je bilo kar veliko razlogov. Da, pripravljen bi se bil vrniti. Potrebno bi bilo sesti in si pošteno povedati, kako in kaj. Vsekakor bi obstajala možnost za mojo vrnitev.

Je lockout v ligi NBA zelo 
zakompliciral položaj pri iskanju klubov?
Vsekakor. Vsi klubi težijo k temu, da bi v svoje vrste pripeljali katerega izmed zvezdnikov lige NBA in tako dvignili kakovost svoje ekipe. Je pa res, da se ne ve, kako dolgo bo trajal ta lockout. Menim, da bo trajalo kar nekaj časa, da se bo ves položaj razjasnil. Gotovo pa vse skupaj v veliki meri otežuje iskanje klubov za nas, evropske košarkarje.

Kako pa je z reprezentanco? Ste razočarani, ker ...
Resnično ne bi rad govoril o izbrani vrsti. V preteklosti sem že veliko povedal o tem.

Kaj morda pričakujete od nje na EP v Litvi?
Vsako leto se je ciljalo višje in tudi tokrat se želi zelo visoko. Menim, da če bodo fantje zdravi – predvsem to je pomembno – in če ne bo še kakšne odpovedi, lahko dosežejo vrhunski rezultat. Do začetka evropskega prvenstva je še kar nekaj časa, na dokončen izbor ekipe pa lahko vplivajo še mnogi dejavniki.

O nastopu na EP razmišlja tudi Erazem Lorbek. Bi bilo brez njega težko doseči dobro uvrstitev?
Zagotovo. Erazem je bil vedno eden izmed nosilcev v slovenski reprezentanci. Tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu se je poznala njegova odsotnost. Gre za igralca, ki lahko na vsaki tekmi doseže 15 ali 20 točk, v odločilnih trenutkih pa lahko sam odloči tekmo. Resnično upam, da bo lahko zaigral v Litvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.