Sanjski polfinale v Parizu: Nadal-Đoković

Foto: Reuters novak đoković Foto: Reuters novak đoković Foto: Reuters tommy haas Foto: Reuters novak đoković Foto: Reuters rafael nadal Foto: Reuters rafael nadal Foto: Reuters rafael nadal Foto: Reuters stanislas wawrinka Foto: Reuters stanislas wawrinka Foto: Reuters rafael nadal Foto: EPA Marija Šarapova Jelena Janković OP Francije Roland Garros Foto: EPA Marija Šarapova OP Francije Roland Garros Foto: EPA Marija Šarapova OP Francije Roland Garros Foto: EPA Marija Šarapova OP Francije Roland Garros Foto: EPA Marija Šarapova OP Francije Roland Garros Foto: EPA Viktorija Azarenka Marija Kirilenko OP Francije Roland Garros Foto: EPA Viktorija Azarenka OP Francije Roland Garros Foto: EPA Viktorija Azarenka OP Francije Roland Garros Foto: EPA Marija Kirilenko OP Francije Roland Garros
Španec Rafael Nadal je v četrtfinalu OP Francije brez težav s 6:2, 6:3, 6:1 premagal Švicarja Stanislasa Wawrinko in si priigral polfinalni zmenek s prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem, ki je s 6:3, 7:6 (5), 7:5 ugnal Nemca Tommyja Haasa. Po mnenju teniških strokovnjakov bo polfinale med Srbom in Špancem že odločal o zmagovalcu turnirja.
Oglej si celoten članek

Srbski teniški igralec Novak Đoković si je kot zadnji zagotovil polfinalni nastop na odprtem prvenstvu Francije. V četrtfinalu Roland Garrosa je prvi nosilec tekmovanja s 6:3, 7:6 (5) in 7:5 premagal Nemca Tommyja Haasa. Đoković se bo v polfinalu pomeril s Špancem Rafaelom Nadalom, ki je bil boljši od Švicarja Stanislasa Wawrinke s 6:2, 6:3 in 6:1.

''Zadovoljen sem s svojo igro. To je bil brez dvoma moj najboljši obračun turnirja. Rekel sem, da potrebujemo spremembo. Verjel sem, da mi lahko uspe, in uspelo mi je. Zdaj sem v polfinalu in v zadnjih dveh obračunih sem na svoj servis izgubil samo eno igro. To so zelo spodbudne številke. Če sem bil pred dnevi nezadovoljen s svojo igro, potem sem danes vesel, da sem v polfinalu,'' je povedal sedemkratni zmagovalec Roland Garrosa.

Nadal je razmerje zmag in poraz na OP Francije povišal na 57-1, edini poraz pa mu je pred štirimi leti prizadejal Šved Robin Söderling. Španec je v letošnji sezoni izgubil samo dva obračuna in nanizal šest turnirskih zmag v osmih finalih. Za Nadala, tretjega nosilca in branilca naslova, je uvrstitev v polfinale pariškega turnirja že osma na njegovih devetih nastopih. Če bo Đoković v nedeljo uspešen, bo postal šele osmi igralec na svetu, ki je osvojil vse štiri turnirje za veliki slam.

"Haas je izredno nevaren nasprotnik z veliko kakovosti, mnogimi izkušnjami in je vedno zelo napadalen. Za naslednji dvoboj bom moral še dvigniti svojo igro, Nadal je v odlični formi, a zmaga nad njim v Monte Carlu mi je dala tudi samozavest. Vsekakor bom v dvoboj vstopil s pozitivnimi mislimi," je po današnji zmagi nad Haasom dejal Đoković.

Petintridesetletni Haas bi z današnjo zmago postal najstarejši polfinalist po Andreju Agassiju leta 2005, a se mu danes ni izšlo. Nekdanjega drugega igralca sveta v karieri pestijo številne poškodbe, danes pa je imel možnost preobrata v tretjem nizu, ko je po odvzetem servisu nasprotniku izid poravnal na 2:2, a se je Đoković vrnil v igro. Haas je pri izidu 5:4 ubranil prvo zaključno žogico, izid poravnal na 5:5, a si Đoković nato druge priložnosti za zmago ni pustil vzeti. V drugem polfinalu se bosta pomerila domačin Jo-Wilfried Tsonga in Španec David Ferrer.

Ena Marija naprej, druga domov

Znane so tudi polfinalistke ženskega dela turnirja. Američanki Sereni Williams in Italijanki Sari Errani sta se danes pridružili še branilka naslova Rusinja Marija Šarapova in zmagovalka prvega letošnjega velikega turnirja v Avstraliji Belorusinja Viktorija Azarenka.

Šarapova, v Parizu je druga nosilka, je po slabšem začetku četrtfinala vendarle ugnala Srbkinjo Jeleno Janković z 0:6, 6:4, 6:3, tretjepostavljena Azarenka pa je za zmago nad Marijo Kirilenko potrebovala dva niza, 7:6 (3), 6:2. V četrtkovih polfinalnih obračunih se bosta za finalni vstopnici borili prva nosilka Serena Williams in Erranijeva ter Azarenka in Šarapova.

Srebotnikova v polfinalu ženskih dvojic

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na odprtem prvenstvu Francije na Roland Garrosu uvrstila v polfinale ženskih dvojic. Srebotnikova je kot tretja nosilka skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo s 6:3 in 6:3 premagala enajstopostavljeni par, Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo in Čehinjo Lucie Šafarovo. V polfinalu bosta tekmici slovensko-ruske naveze prvi nosilki, Italijanka Sara Errani in Roberta Vinci.

OP Francije, četrtfinale:

Moški

Novak Đoković (Srb/1) : Tommy Haas (Nem/12) 6:3, 7:6 (6), 7:5
Rafael Nadal (Špa/3) : Stanislas Wawrinka (Švi/9) 6:2: 6:3, 6:1
David Ferrer (Špa/4) : Tommy Robredo (Špa/32) 6:2, 6:1, 6:1
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) : Roger Federer (Švi/2) 7:5, 6:3, 6:3

Ženske

Serena Williams (ZDA/1) : Svetlana Kuznecova (Rus) 6:1, 3:6, 6:3
Sara Errani (Ita/5) : Agnieszka Radwanska (Pol/4) 6:4, 7:6 (6)
Viktorija Azarenka (Blr/3) : Marija Kirilenko (Rus/12) 7:6 (3), 6:2
Marija Šarapova (Rus/2) : Jelena Janković (Srb/18) 0:6, 6:4, 6:3

Ženske dvojice

Katarina Srebotnik/Nadja Petrova (Slo/Rus/3) : Anastazija Pavljučenkova/Lucie Šafarova (Rus/Češ/11) 6:3, 6:3

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.