Sanjski večer za Kopitarja

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Slovenski hokejski as je navdušil na tekmi proti Detroitu.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL premagali Detroit s 4:1, režiser pomembne zmage v boju za končnico pa je bil z golom in kar tremi podajami slovenski hokejist Anže Kopitar. Ta je letos dosegel že 29 golov in 51 podaj in je po sanjskem večeru z 80 točkami sedmi najboljši strelec lige. Največ točk v eni sezoni je doslej Hrušičan zbral v sezoni 2009/10, ko se je ustavil pri številki 81. Za vsaj izenačitev tega dosežka ima zdaj na voljo še 11 tekem rednega dela lige NHL.

Mrežo Detroita je po podaji Kopitarja v deveti minuti načel Paul La Due. Po 45 sekundah zadnje tretjine je izenačil Gustav Nyquist. Kopitar je v 49.minuti zelo srečno dosegel gol za 2:1, plošček se je odbil od njegove palice za golom, padel najprej na prečko in nato na hrbet vratarja Jareda Coreauja in se skotalil čez golovo črto.

"Bil je eden najbolj nenavadnih golov, ki sem jih doslej dosegel. Trudili smo se, da bi osvojili plošček. V boju zanj sva se s palicami zadela z igralcem Detroita, plošček se je odbil in pristal v golu," je zadetek po tekmi opisal Kopitar.

Ta je v 59. minuti do golov pomagal še Tylerju Toffoliju in Dustinu Brownu, ki sta zadela v razmaku 18 sekund. Slednji po dolgi Kopitarjevi podaji v prazno mrežo.

Kralji so se z zmago povzpeli na sedmo mesto v zahodni konferenci. Po prostem dnevu bo naslednji tekmec v dvorani v Los Angelesu New Jersey, ki je na osmem mestu vzhoda in prav tako nujno potrebuje točke za končnico.

Velja omeniti še zmago Nashvilla v Arizoni s 3:2, s čimer je Nashville zdaj s 102 osvojenima točkama sam na vrhu lige.

Buffalo je z 2:5 izgubil proti Torontu, New York Islanders s 3:7 proti Washingtonu, Philadelphia pa s 3:5 proti Columbusu. Florida je s 3:0 premagala Boston, Winnipeg s 6:2 Chicago, Montreal je s 3:5 klonil proti Pittsburghu, St. Louis pa z 1:4 proti Coloradu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.