Sanjsko: amater s škarjicami "zažgal" na Messijevi tekmi

Nogometnemu neznancu Mattu Eliasonu so se na sobotni dobrodelni tekmi v Chicagu uresničile sanje, potem ko je pred očmi Lionela Messija zabil spektakularen zadetek.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi je ekipo svojih prijateljev popeljal do zmage z 9:6 nad ekipo svetovnih zvezdnikov. Toda kljub štirim golom prvega strelca Barcelone, je bil zvezda večera ameriški neznanec Matt Eliason.

Ker je ekipi, v kateri je igral tudi Thierry Henry, primanjkovalo nekaj igralcev, so kot zasilno rešitev poklicali nekaj amaterjev, med njimi tudi Eliasona, nekdanjega člana srednješolske ekipe Northwestern Wildcats.

Analitik zabil neverjeten gol

Prvi strelec v zgodovini tega moštva ni dobil priložnosti v najmočnejši ameriški ligi MLS in se zaposlil kot analitik pri podjetju GE Capital. Toda nato se je zgodilo − v 28. minuti ga je z lepo žogo v sredini kazenskega prostora našel Henry, Eliason pa je po ustavljanju žoge s prsmi mojstrsko zadel s škarjicami.

Gledalci so ponoreli, nekdanji član Lyona in Chelseaja Florent Malouda je bil povsem osupel in mu skočil v objem, strelcu fantastičnega zadetka pa sta čestitala tudi nekdanja soigralca pri Arsenalu Henry in Alex Song.

"Ne igraš vsak dan z Messijem"

ESPN je Eliasonov zadetek že uvrstil na prestižni seznam najboljših potez "SportsCenter Top 10", posnetki na YouTubu pa se že viralno širijo po celem svetu.

"Ko je bila žoga v zraku, sem si mislil, da bi lahko poskusil pred vsemi temi navijači," je po tekmi dejal nesojeni profesionalni nogometaš. "Ne igraš vsak dan z Messijem. Zato sem si mislil, da bom poskusil, na srečo pa se je dobro izteklo. Neverjetno je biti na istem igrišču kot on."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.