Sanjsko: Litijani bodo igrali ob Camp Nouu

Foto: EPA
Foto: EPA
Četrtkov žreb skupin lige prvakov v Nyonu je Litiji, slovenskim prvakom v dvoranskem nogometu, namenil izjemno atraktivne nasprotnike, izmed katerih izstopa aktualna prvakinja Barcelona. Litijani bodo tako gostovali poleg slovitega Camp Noua, kjer v bližnji dvorani igra "malonogometna Barça".
Oglej si celoten članek

Slovenski prvaki v dvoranskem nogometu, igralci Litije, so na četrtkovem žrebu v Nyonu dobili tekmece med 16 najboljšimi ekipami lige prvakov.

Litijani, ki bodo gostili turnir skupine A med 9. in 14. oktobrom, bodo za napredovanje na zaključni turnir četverice igrali s Splitom, azerbajdžanskim Arazom in branilcem naslova Barcelono. V litijskem taboru se dobro zavedajo, da je favorit skupine le eden – dvakratni španski prvak.

"Bolj atraktivnega nosilca in hkrati najmočnejšega res ne bi mogli dobiti. To je najboljša ekipa na svetu. Drugi dve ekipi, Araz in Split, sta nekje v našem rangu. Tako se bomo realno borili za drugo mesto," je po žrebu povedal trener Litije Tomi Horvat in dodal: "Split zelo dobro poznamo, tako sam kot tudi moji igralci smo že velikokrat igrali proti njim. Araz je bil v preteklosti tudi vedno močan, imel veliko Brazilcev, ampak letos jih je nekaj odšlo, tako da so nekje na naši ravni."

Kot v velikem nogometu – kupili najboljše

Čeprav so možnosti za tekmovalni uspeh v skupini praktično nične, pa Litijani napovedujejo pravo poslastico dvoranskega nogometa v Laškem (litijska dvorana je namreč po kriterijih Evropske nogometne zveze premajhna), kjer bodo gostili turnir.

"Barcelona je v bistvu ekipo sestavila tako kot v 'velikem' nogometu. Pokupila je najboljše igralce, najbolj atraktivne, igrajo lep in vrhunski nogomet, tako da bo to res nekaj edinstvenega. Take ekipe še nismo gledali v Sloveniji. S tega vidika smo na žrebu res dobili najboljšega možnega tekmeca. Posledično imamo sicer praktično nične možnosti za uspeh, ampak je pa videti Barcelono pri nas res krasno," je še dejal Horvat.

Iz štirih skupin, poleg Litije bodo turnirje gostili še Murcia, Ekonomac Kragujevac in Iberia Star Tbilisi, se bodo v nadaljevanje tekmovanja, ki bo aprila 2013, prebili le zmagovalci.

Žreb skupin:

Skupina A: Litija, Split, Araz, Barcelona;
Skupina B: Ekonomac Kragujevac, Chrudim, Slov-Matic Bratislava, Kairat Almati;
Skupina C: Murcia, Nikars Riga, Energia Lvov, Dinamo Moskva;
Skupina D: Iberia Star Tbilisi, Györ, Luparense, Benfica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.