Sara in Anja med 16, čakamo kolajni!

Foto: Saša Despot Sara Isaković še zna. Postala je državna prvakinja na 100 delfin. (Foto: Saša De
Po 17. uri bosta Damir Dugonjič in Emil Tahirovič na 50 prsno plavala za kolajno. Pred tem bosta v pofinalu na 200 delfin nastopili Sara Isaković in Anja Klinar, ki sta bili dopoldne uspešni v kvalifikacijah.
Oglej si celoten članek

V sobotnem popoldanskem programu na evropskem prvenstvu v plavanju se bo predstavilo šest slovenskih plavalcev. Četverici finalistov, ki so si bitko za kolajne zagotovili v petek, sta se to soboto dopoldne pridružili še Radovljičanki Anja Klinar in Sara Isaković, ki sta se na 200 delfin prebili v polfinale. Boljša je bila Klinarjeva, ki je kvalifikacije z dosežkom 2:09,99 končala na sedmem mestu. "Seveda sem zadovoljna, ker sem se prebila v polfinale, a s samim plavanjem nisem povsem. Občutki niso bili tisti pravi, a popoldan imam popravni izpit," je po povedala Anja in dodala, da bo lahko plavala popolnoma razbremenjeno, saj to ni njena udarna disciplina, vseeno pa želi v finale.

Odločale bodo stotinke in upam, da bodo na moji strani. Vem, da lahko premagam vse, hočem zmagati.
Damir Dugonjič

Olimpijska podprvakinja Sara Isaković je predtekmovanje z dosežkom 2:10,71, svojim najboljšim letos, končala na 10. mestu: "Zelo sem vesela, da sem prišla v polfinale. Za zjutraj je bilo kar v redu, a popoldan se bom borila za finale. Mislim, da imam dovolj energije, da se bom prebila še dve mesti naprej." V predtekmovanju na 200 delfin se je predstavila tudi najmlajša plavalka v slovenski reprezentanci in na prvenstvu sploh, Špela Bohinc, ki je z 2:19,14 tudi v svojem drugem nastopu dosegla osebni rekord in upravičila prihod na Madžarsko. Njen dosežek je zadostoval za 26. mesto. Nina Sovinek je bila na 50 prosto s 26,53 36.

Popoldan pa bo a slovenski tabor še kako napet. Triglavan Emil Tahirovič in Ravenčan Damir Dugonjič se bosta borila za eno od medalj na 50 metrov prsno, Peter Mankoč, ki brani srebro z zadnjega prvenstva v Eindhovnu, je v igri za medaljo na 100 metrov delfin, v svojem prvem finalu na članskem evropskem prvenstvu pa se bo predstavila tudi mladinska evropska prvakinja Ravenčanka Tjaša Oder, ki bo nastopila na 1500 prosto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.