Šarapova je v zadnjem letu zaslužila največ

Foto: EPA
Foto: EPA
Ženske zaslužkarje v športu se nikakor ne morejo primerjati z moškimi.
Oglej si celoten članek

Forbes je objavil lestvico desetih športnic, ki so v zadnjem letu zaslužili največ denarja. Na vrhu lestvice so se znašle tri tenisačice, in sicer Maria Šarapova (29,7 mio. dolarjev), Serena Williams (24,6 mio. dolarjev) in Caroline Wozniacki (14,5 mio. dolarjev).

Sedem od desetih športnic na seznamu se ukvarjajo s tenisom, tri jih pa služi denar v drugih športnih panogah, to so Danica Patrick v avtomobilizmu, Ronda Rousey v mešanih borilnih veščinah in Stacey Lewis v golfu.

Največja zaslužkarica Šarapova pa se je na seznamu sto športnikov z najvišjim zaslužkom uvrstila šele na 26. mestu. Le še Williamsova pa se je sploh uspela uvrstiti na seznam. Drugih sedem ženskih športnic zasluži premalo, da bi jih lahko šteli med sto športnikov z najvišjim zaslužkom. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.