Šarapova po pravico na CAS

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je prejšnji teden zaradi zlorabe meldonija prejela dveletno prepoved nastopanja, danes pa se je pritožila na Mednarodno športno razsodišče (CAS).
Oglej si celoten članek

Devetindvajsetletna teniška igralka Marija Šarapova je bila pozitivna na januarskem odprtem prvenstvu Avstralije, ko so pri njej odkrili vzorec kontroverznega meldonija.

Prepoved nastopanja sicer velja od 26. januarja naprej, zaradi katere pa Rusinja zdaj ne bo smela zaigrati na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Šarapova je na prejšnjih igrah v Londonu osvojila srebrno medaljo.

"V pritožbi na CAS Šarapova zahteva razveljavitev odločitve organov, ki so ji prepovedali nastopanje. Zahteva odpravo prepovedi ali vsaj njeno skrajšanje," so pri CAS zapisali v izjavi za javnost.

Športno razsodišče bo odločitev o usodi ruske zvezdnice sprejelo najkasneje do 18. julija.

Prvič šele v Parizu 2018?

Če bo pritožba petkratne zmagovalke turnirjev za grand slam neuspešna, bo poleg olimpijskih iger morala izpustiti kar precej velikih turnirjev, naslednji grand slam, ki bi se ga lahko udeležila, bi bilo odprto prvenstvo Francije leta 2018.

Kot je prejšnji teden Šarapova zapisala na svojem facebook profilu, se je posebna komisija, izbrala jo je Mednarodna teniška zveza, opredelila, da "nisem storila nič namenoma narobe, a mi želijo vseeno za dve leti prepovedati igrati tenis. Nemudoma se bom zato pritožila na CAS."

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.