Šarapova preglasi motorno žago

Foto: EPA
Foto: EPA
Kričanje teniške igralke Marije Šarapove med udarjanjem žogice strokovnjaki primerjajo s hrupom motorne žage ali drvečim vlakom. Njenemu najglasnejšemu kriku so izmerili jakost 101 decibel.
Oglej si celoten članek

V ženski teniški organizaciji se spopadajo z vse številnejšimi kritikami na račun glasnosti krikov teniških igralk med igro.

Pritožujejo se tako gledalci in sponzorji kot TV-oglaševalci. Najglasnejši krik Marije Šarapove je meril 101 decibel, s čimer preglasi celo motorno žago. Gledalci, ki njeno kričanje ob igrišču poslušajo po dve uri in več, si morajo zatiskati ušesa, to pa ve tudi Šarapova. Rusinja se strinja, da je treba nadziranja krikov učiti že mlade igralce in igralke.

"Sama kričim, odkar pomnim. Strinjam se, da sem preglasna. Menim, da bi morali že mlade učiti pravilnega dihanja in s tem nadziranja krikov," pravi Rusinja, ki je na lestvici, objavljeni spodaj, najglasnejša med vsemi aktivnimi in upokojenimi teniškimi igralkami.

10 najglasnejših teniških igralk:

1. mesto: Maria Šarapova (Rusija) – 101 decibel

2. mesto: Michelle Larcher De Brito (Portugalska)

3. mesto: Monica Seles (ZDA)

4. mesto: Serena Williams (ZDA)

5. mesto: Venus Williams (ZDA)

6. mesto: Victoria Azarenka (Belorusija)

7. mesto: Elena Bovina (Rusija)

8. mesto: Ana Kurnikova (Rusija)

9. mesto: Kim Clijsters (Belgija)

10. mesto: Elena Dementijeva (Rusija)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.