Šarapova premagala rekorderja Isnerja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Bila sem daleč od najboljšega dvoboja v Wimbledonu. Res sem srečna, da sem se uvrstila v finale," je po zmagi nad Sabine Lisicki dejala Marija Šarapova.
Oglej si celoten članek

John Isner, ki je lani v 1. krogu Wimbledona po rekordno dolgem dvoboju, ki je trajal več kot 11 ur, premagal Nicolasa Mahuta, je takrat serviral le deset dvojnih napak. Marija Šarapova jih je v 87 minutah in dveh nizih kar 13.

"Neverjetno, kakšne težave sem imela na prvi servis. Nasprotnica zna zelo dobro odgovoriti na servis, ima močne udarce, zato nisem želel tvegati s šibkejšimi. Morda sem res celo pretiravala," je povedala zmagovalka Wimbledona iz leta 2004.

Kako slab je bil polfinale, priča tudi podatek, da sta igralki skupaj naredili kar 32 nevsiljenih napak. Šarapova se na napake ni zmenila, saj v finalu na sveti travi ni nastopila vse od finala pred sedmimi leti. "Res je lepo ponovno nastopiti v finalu Wimbledona. Že veliko časa je preteklo, odkar mi je to uspelo. Imela sem zelo realna pričakovanja pred in med turnirjem, na katerem mi v zadnjih letih ni uspelo priti višje od četrtega kroga," je povedala zaročenka slovenskega košarkarja Saše Vujačića, ki bo morala v finalu proti osmi nosilki Čehinji Petri Kvitovi, ki je v polfinalu z 2:1 v nizih izločila Belorusinjo Victorio Azarenko, pokazati več zbranosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.