Šarapova trenira Vujačića

Foto: Žurnal24
Saša Vujačić bi rad večjo minutažo pri Lakersih, rad bi bolje metal trojke in igral pick & roll. Morda mu to uspe doseči s treningom tenisa. In ima dobro učiteljico. Ta teden ga trenira dekle Marija Šarapova.
Oglej si celoten članek

En teden pred OP ZDA, zadnjim grand slamom sezone, si je Rusinja Marija Šarapova vzela nekaj malega časa, da svojega fanta Slovenca Sašo Vujačića nauči nekaj teniških trikov, ki bi mu lahko pomagali tudi pri košarki. "Prav zanimivo je. Zelo mi pomaga. Mislim, da pomagava drug drugemu. Sva profesionalca v različnih športih in zato razumeva, kaj prestajava, kaj morava storiti, da bi bila boljša. Marija trdo trenira in tudi jaz trdo delam," razlaga Vujačić, ki je te dni na Floridi na teniški akademiji IMG, kjer Šarapova trenira večji del svoje kariere. Ne le, da bo Saša zdaj bolje igral tenis, trening tenisa naj bi mu pomagal izboljšati met za tri točke in pick & roll, piše fanhouse.com.

Zelo mi pomaga. Mislim, da pomagava drug drugemu.
Saša Vujačić

Saša Vujačić bo odigral svojo sedmo sezono v ligi NBA in z Los Angeles Lakers igral za tretji šampionski prstan. Nekoč veliki talent Jezernikov, je v zadnji sezoni deloval bolj kot padli talent, piše Tim Povtak. "Res sem imel veliko vzponov in padcev, a košarka je ekipna igra in zdaj ciljamo na tretji naslov. Nič ni boljšega in bolj pomembnega kot zmage ekipe," poudarja Vujačić, ki je imel v zadnji sezoni povprečje 2,8 točke na srečanje, a na koncu na odločilni tekmi finala 11 sekund pred zadnjo sireno zadel dva prosta meta.

Slovenskemu košarkarju je ostalo še zadnje leto v pogodbi. Očitno ostaja v Los Angelesu, a minutažo si bo ob Kobeju Bryantu, Dereku Fisherju, Stevu Blaku in Shannonu Brownu težko izboril. "Vsi si želimo igrati, tudi jaz si. Rad bi bil na parketu in dosegal pomembne koše. A če me vprašate, ali bi raje igral ključnih pet minut ali pa 30 minut, izberem pet minut." Saša namerava v New York, da bi držal pesti za Marijo, nato pa se vrača v Los Angeles na pripravljalni kamp. "Lakers imam zapisane v srcu. Sem del velike ekipe in to že od začetka svoje kariere. Dobro se razumemo. Na pripravljalnem kampu bi si rad izboril mesto v ekipi. V novi sezoni bi bil rad večji del sestavljanke," zaključi Vujačić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.