Šarapova v pol-, Kata v finale

Foto: Žurnal24 Marija Šarapova se je uvrstila v polfinale grand slama, ki ga kot edinega v svoj
Marija Šarapova je četrta polfinalistka Roland Garrosa. V četrtfinalnem obračunu je s 6:0 in 6:3 ugnala Nemko Andreo Petković. Tudi tokrat je Šarapovo v Parizu vzpodbujal slovenski košarkar Saša Vujačić.
Oglej si celoten članek

Marija Šarapova je v četrtfinalnem obračunu z atomsko predstavo domov poslala Nemko bosanskih korenin Andreo Petković. Šarapova je dobila uvodnih osem iger (posledično je tudi v prvem nizu nasprotnici zavezala kravato (6:0), nato pa se je Nemka prebudila in izenačila na 2:2 v drugem nizu. Stik z rusko lepotico in zaročenko Saše Vujačića pa je držala le do izida 3:3, ko je Masha, kot ji tudi pravijo, s tremi igrami zapovrstjo odločila dvoboj sebi v prid. 

V polfinalu jo čaka Kitajka Na Li, ki je v sredo presenetljivo gladko ugnala tiho favoritinjo za zmago, četrtopostavljeno igralko Belorusinjo Viktorio Azarenko. "Ne vem, kdaj sva se nazadnje pomerili, toda vesela sem, da bo to v polfinalu. To je moj drugi tu v Parizu in tokrat upam, da grem še dlje," je takoj po dvoboju povedala Šarapova, ki je nazadnje v polfinalu Roland Garrosa igrala leta 2007. Lijeva, trenutno najvišje postavljena igralka v žrebu, je v dveh nizih napredovala v polfinale. V prvem nizu ji je odločilni brejk uspel v 11. igri. V drugem nizu je Azarenka s Kitajko stik držala do izida 2:2, nato pa je Azijka s štirimi zaporednimi igrami dvoboj zaključila v svojo korist.

Kata v finale mešanih dvojic
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njen srbski teniški partner Nenad Zimonjić upravičujeta vlogo favorita na turnirju mešanih dvojic v Parizu. V polfinalu sta z dvakrat po 7:6 bila boljša od rusko-britanske naveze Nadja Petrova/Jamie Murray.

Roland Garros, ženske, četrfinale:

Marion Bartoli (FRA, 11)
: Svetlana Kuznjecova (RUS, 13) 7:6, 6:4

Francesca Schiavone (ITA, 5) : Anastazija Pavljučenkova (RUS, 14) 1:6, 7:5, 7:5

Viktoria Azarenka (BLR, 4) : Na Li (Kit, 6) 5:7, 2:6

Marija Šarapova (RUS, 7) : Andrea Petković (NEM, 15) 6:0, 6:3

Roland Garros, mešane dvojice, polfinale:

Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić (SLO/SRB, 1) : Nadja Petrova/Jamie Murray (RUS/VB) 7:6, 7:6

Jarmila Gajdosova/Thomaz Bellucci (AUS/BRA) - Casey Dellacqua/Scott Lipsky (AUS/ZDA)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.