Sarkozy licenco podelil 11 igralnicam

Foto: Žurnal24 Nicolas Sarkozy, francoski predsednik. (Foto: EPA)
Ta teden so francoske oblasti objavile seznam igralniških podjetij, ki jim je uspelo priti do ekskluzivne igralniške licence, ki jim omogoča delovanje na francoskem trgu.
Oglej si celoten članek
Francoska državna licenca je bilo podeljena naslednjim 11 podjetjem:
BetClic – športne stave, konjske dirke in spletni poker
Everest Gaming − poker
BES SAS – poker (v lasti podjetja bwin)
Pari Mutuel Urbain – športne stave in poker (državno podjetje)
Sajoo – športne stave in poker
SPS France Betting – športne stave in poker
Table 14 – športne stave in poker
Beturf – športne stave in konjske dirke
The French Games – športne stave in konjske dirke
France Betting – športne stave in konjske dirke
Iliad Gaming – športne stave in konjske dirke

Licence, ki so bile razdeljene, so sploh prve v vsej zgodovini te države, saj so francoske oblasti več kot 450 let vztrajale in vzdrževale državni monopol na področju igralništva.

Glede na to, za kako velik korak za Francijo gre, je pričakovati, da bodo vsaj na začetku prisotne še nekatere težave in omejitve pri delovanju nekaterih podjetij, vendar pri državni agenciji ARJEL obljubljajo, da bodo poskušali vse nejasnosti razrešiti do konca tega meseca in bodo tako vsem prejemnikom licenc v kar najkrajšem možnem času poskušali omogočiti neovirano delovanje.

Prejemniki licenc bodo namreč do nadaljnjega lahko uporabnikom v Franciji ponujali le športne stave in stave na konjske dirke, medtem ko naj bi prvi ponudniki spletnega pokra to storitev lahko začeli ponujati šele v drugi polovici meseca junija.

Marsikdo na tem seznamu seveda pogreša vse večje spletne poker sobe, na čelu s PokerStarsi, Full Tilt Pokrom in PartyPokrom. Še posebej čudi odsotnost slednjih, saj so odgovorni pri tej spletni poker sobi pred kratkim oznanili podpis večletne sponzorske pogodbe z elitnim pariškim poker klubom Aviation Club de France.

PartyPoker naj bi na francoskem trgu sicer deloval skozi eno od svojih hčerinskih družb – ACFPoker, a so se tako kot pri številnih drugih vlagateljih pri njihovi prošnji za dodelitev licence pojavile nekatere težave, zaradi katerih bodo pri PartyPokru morali svojo prošnjo dodelati in jo nato še enkrat oddati v presojo agenciji ARJEL.

Če so se pri ponudnikih, kot je PartyPoker stvari le nekoliko zapletle, pa so se nekatera podjetja odločila, da se ob vseh pogojih in pravilih, ki so jih postavile francoske oblasti, za licenco sploh ne bodo potegovala in se bodo s francoskega trga raje kar umaknila. Za ta korak sta se odločili med drugim tudi podjetji Betfair in William Hill, ki sta bili sicer pred uvedbo licenčnega sistema med večjimi ponudniki na tem trgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.