Sarma & co. deklasirali Juve

Foto: Žurnal24 Sezona Juventusa (na fotografiji branilec Jonathan Zebina) je v Vidmu dobila nov Foto: Žurnal24 Thiago Motta Foto: Žurnal24 Thiago Motta Foto: Žurnal24 Claudio Ranieri Foto: Žurnal24 Claudio Ranieri Mirko Vucinic Foto: Žurnal24 Francesco Totti Daniele De Vezze Pedro Kamata Foto: Žurnal24 Mirko Vucinic kamera Luca Toni Daniele De Rossi Foto: Žurnal24 Mirko Vucinic kamera Luca Toni Daniele De Rossi Foto: Žurnal24 Mario Balotelli Salvatore Lanna Foto: Žurnal24
Inter je po zmagi v Ligi prvakov teden zaključil še z ligaško zmago nad Bologno (3:0). Spet je igral Rene Krhin, medtem ko je Samir Handanović z Udinesejem doma ugnal Juventus (3:0).
Oglej si celoten članek

Zmaga Atalante nad Sieno verjetno ni vznemirila veliko nogometnih navdušencev po svetu, je pa zato toliko bolj odmevala v taboru Udineseja, ki je s Samirjem Handanovićem na zadnji tekmi večera in kola gostil Juventus. Omenjena zmaga Atalante pred večerno tekmo v Vidmu je namreč pomenila, da "Sarmine" Bianconere od izpada v Serie B loči še vsega točka! Toda videmski belo-črni so odgovorili izjemno in z zmago nad Juvetom zapustili zadnje mesto, ki še zagotavlja obstanek v ligi. Na neslavnem 17. mestu je zdaj rimski Lazio.

Domači so na stadionu Friuli povedli že v deveti minuti prek Alexisa Sancheza, kar je bil tudi edini zadetek prvih 45 minut. Po zmedi v gostujoči obrambi in hitrem protinapadu je na 2:0 povišal Simone Pepe, svoj "obvezni" zadetek pa je na koncu dodal tudi prvi "canoniere" italijanske lige Antonio Di Natale. Novo razočaranje za nikoli slabšo staro damo, ki je zdaj sedma in za četrtim mestom ter Ligo prvakov zaostaja za tri točke.

Foto: Žurnal24

Inter brez napak, na vrhu nič novega
Zasledovalca Interja Milana, njihov mestni sosed AC Milan in prvi klub glavnega mesta AS Roma, sta bila tudi v tokratnem kolu Serie A obsojena na čakanje na spodrsljaj prvakov. Medtem, ko so se Nerazzurri doma še mučili z Bologno, je Roma prek Mirka Vučinića povedla v Bariju in na namišljeni lestvici prevzela vodstvo. Dobro se je godilo tudi Rossonerom pri Cagliariju, saj so povedli že po sedmih minutah prek Marca Borriella. Toda Inter je stvari kmalu postavil na svoje mesto, zabil pa je igralec, ki to stori le redko - brazilski vezist Thiago Motta. Do polčasa je na San Siru ostalo pri 1:0, vodstvo pa sta držala tudi oba zasledovalca, le da je Milan prejel kar dva zadetka in se je trikrat vrnil v vodstvo, nazadnje z nesrečnim avtogolom Davideja Astorija.

Nadaljevanje tekme bi se težko začelo bolje za varovance Joseja Mourinha, saj je v enem redkih začetkov iz prve postave zabil problematični Mario Balotelli. Nedolgo pred tekmo se je italijanski napadalec ganskih korenin končno opravičil svojemu trenerju za serijo izpadov, med katere spada tudi nošenje dresa mestnih rivalov, vpoklic v začetno enajsterico pa je proslavil z zadetkom. Rene Krhin je s klopi za rezervne igralce spremljal zanesljivo zadrževanje vodstva, ki ga je še drugič povišal Motta, podobno pa sta na svojih tekmah počela tudi Roma in AC Milan. Mladec iz Jakobskega Dola je tri minute pred koncem vstopil v igro namesto Estebana Cambiassa. Položaj na vrhu tako ostaja nespremenjen. Do naslednjič ...

Serie A, 32. kolo:

Lestvica:
1. Inter 66

2. Roma 65
3. AC Milan 63
4. Palermo 51
5. Sampdoria 51
...
14. Chievo 38
15. Udinese 35
...
18. Atalanta 31
19. Siena 26
20. Livorno 26

Atalanta : Siena 2:0 (1:0)
Valdes (16), Pinto (71)

Bari : AS Roma 0:1 (0:1)
Vučinić (19)

Cagliari : AC Milan 2:3 (2:3)
Ragatzu (17), Matri (32); Borriello (7), Huntelaar (19), Astori (38/a.g.)

Chievo : Sampdoria 1:2 (0:1)
Mantovani (76); Cassano (1), Pazzini (55)
RK: Morero (67/Chievo)
Jokića (Chievo) ni bilo v ekipi.

Genoa : Livorno 1:1 (0:0)
Boakye (51); Tavano (88)

Inter Milan : Bologna 3:0 (1:0)
Motta (29, 85), Balotelli (52)
Krhin (Inter) je igral od 87. minute.

Lazio : Napoli 1:1 (1:1)
Floccari (4); Hamšik (38)

Parma : Fiorentina 1:1 (0:1)
Bojinov (68); De Silvestri (22)

Catania : Palermo 2:0 (2:0)
Maxi Lopez (14, 32)

Udinese : Juventus 3:0 (1:0)
Sanchez (9), Pepe (65), Di Natale (79)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.