Sarma zadržal Juve pri 0:0, Iličić izključen!

Foto: EPA Di Natale Barzagli Udinese Juventus Serie A Italija italijanska liga prvenstvo Foto: EPA Lichtsteiner Conte Udinese Juventus Serie A Italija italijanska liga prvenstvo Foto: EPA Pepe Asamoah Udinese Juventus Serie A Italija italijanska liga prvenstvo Foto: EPA Pirlo Abdi Udinese Juventus Serie A Italija italijanska liga prvenstvo Foto: EPA Vidal Pinzi Basta Udinese Juventus Serie A Italija italijanska liga prvenstvo Foto: EPA Vidal Asamoah Udinese Juventus Serie A Italija italijanska liga prvenstvo
AC Milan je na torkovi večerni tekmi premagal Cagliari in spet zavzel vrh Serie A (2:0). Rossoneri so tam ostali tudi po sredinem obračunu Udineseja in Juventusa, le da ima stara dama zdaj enako število točk (0:0). Josip Iličić izključen na tekmi Palerma pri Novari (2:2).
Oglej si celoten članek

Udinese je s Samirjem Handanovićem na derbiju kola doma ustavil Juventus in z remijem poslal izvrstno božično čestitko AC Milanu, ki bo zaradi boljše razlike v golih praznike proslavljal kot vodilno moštvo Serie A. Handanović je imel veliko več dela kot Gianluigi Buffon, čeprav si tudi Buffonove "stare dame" niso ustvarjale veliko priložnosti ob hermetični postavitvi Udinesejevega trenerja Francesca Guidolina. Vročekrvni strateg Videmčanov je bil v sodnikovem podaljšku drugega polčasa tudi izključen.

Juventus je v ledenem Vidmu začel bolje in Claudio Marchisio je že po osmih minutah zapravil lepo priložnost, Simone Pepe pa je že dve minuti kasneje ogrel dlani nekdanjega klubskega soigralca Handanovića. Udinese, ki je do sredine tekme dobil vseh sedem domačih obračunov, je prvič zapretil še dodatni dve minuti kasneje, ko je Buffon rešil svojega branilca Giorgia Chiellinija in izbil žogo tik pred Mauriciom Islo. Letos najboljši Juventusov posameznik Marchisio se je deset minut pred koncem polčasa za las približal vodilnemu zadetku, a je njegov strel le za nekaj centimetrov zgrešil vratnico Handanovića.

Tudi v drugem polčasu si je Handanović moral prislužiti plačo, ko je Chiellini nevarno poizkušal z glavo po kotu Andrea Pirla, a je slovenski reprezentančni vratar žogo zadržal na golovi črti. Rezervist Fabio Quagliarella, še en bivši Videmčan, je do konca tekme dvakrat zagrozil vratom "Sarme", a je bil prvi mož Udineseja vedno na mestu in tekma se je končala z nepriljubljenih in  precej italijanskih 0:0.

Iličić izključen, blamaža Genoe pri Napoliju, remi Cesarja in Jokića na Olimpicu

Josip Iličić je bil ob remiju Palerma pri Novari izključen, potem ko se je v 43. minuti odzval na provokacijo domačega branilca in jezno zamahnil v njegovi smeri. Kljub temu, da kontakta po vsej verjetnosti sploh ni bilo, je sodnik slovenskega reprezentanta izključil. Po sili razmer je s klopi v igro le nekaj minut prej vstopil Armin Bačinović, saj je moral zamenjati poškodovanega Maura Cetta. Rožnati so tedaj po avtogolu že vodili z 1:0, Nicolas Bertolo pa je njihovo vodstvo v nadaljevanju celo podvojil. Siciljci so nato v zadnjih 15 minutah dobili dva gola in na koncu iztržili le točko.

Foto: EPA Ibrahimović Nocerino Mexes Serie A AC Milan Cagliari Italija italijanska liga pr Pravo blamažo si je na gostovanju pri Napoliju privoščila Genoa, ki je brez Valterja Birse dobila šest golov (6:1). Že v prvem polčasu so južnjaki vodili s 4:1, ko je dvakrat zabil Edinson Cavani, po enkrat pa Marek Hamšik in Goran Pandev. Po Samirju Handanoviću v prejšnjem kolu se z Olimpica v Rimu vračata tudi Bojan Jokić in Boštjan Cesar. Njun Chievo je pri Laziu, ki se še vedno bori za prva štiri mesta in Ligo prvakov, remiziral brez golov.

Milan nepremagan še enajstič zapored

Avtogol Francesca Pisana in enajsti ligaški gol Zlatana Ibrahimovića sta AC Milanu prinesla lahko zmago na Sardiniji pri Cagliariju in Rossonere na njihovi zadnji tekmi pred zimskim premorom poslala na vrh Serie A. Pisano je podajo Robinha, ki je po globinski žogi Ibrahimovića obšel vratarja in v sredini iskal Antonia Nocerina, pred nekdanjim igralcem Palerma žogo preusmeril v lastno mrežo že v četrti minuti tekme.

Milan je podobno kot na zadnjih nekaj tekmah prevladoval v posesti žoge, a si pravih priložnosti do drugega polčasa ni pripravljal. Ibrahimović je nato po novi kombinaciji z Robinhom po 15 minutah nadaljevanja z močnim strelom povišal na 2:0 in pomagal Milanu še do 11. zaporedne tekme brez poraza.

Mancini ponovil: "Tévez bo šel le za velik denar"

"Ne bomo ga vzeli kar tako, ponujamo zastonj posojo s pravico odkupa v juniju," je italijanskim novinarjem v ponedeljek razlagal Milanov direktor Adriano Galliani. Stari lisjak je na podoben način iz Barcelone speljal že Ibrahimovića, za čigar prestop Katalonci še vedno niso dobili niti centa, a to Gallianija ne ustavlja, da ne bi poskušal na podobne limanice speljati tudi Manchestra Cityja. Toda na njegovo smolo ga vodi nekdanji trener mestnega tekmeca Interja Roberto Mancini, ki verjetno dobro ve, kako potekajo posli v Italiji.

"Želimo, da se Cárlos vrne in igra nogomet, najboljša rešitev za nas pa je, da ga prodamo," je dejal Mancini. "Ne moremo ga pustiti, da odide na posojo. Ko hočemo prodati igralce, morajo iti na posojo. To ni dobro. To ni pošteno do ostalih igralcev. Manchester City je Cárlosu za tri leta plačal veliko. Pravilno je, da nato klub, ki ga želi, pa naj bo to Milan, Juventus, Paris Saint-Germain ali Inter, plača Cárlosovo vrednost. To je pravilno." Tévez je medtem že nekaj dni v Južni Ameriki, kjer igra golf in se nasploh požvižga na pozive iz svojega matičnega kluba.

Italijanska liga, 16. kolo:

Siena : Fiorentina 0:0

Cagliari : AC Milan 0:2 (0:1)
Pisano (4/a.g.), Ibrahimović (60)

Udinese : Juventus 0:0
Handanović (Udinese) je odigral celo tekmo.

Atalanta : Cesena 4:1 (3:1)
Denis (17/11-m), Marilungo (18, 44), Peluso (71); Candreva (12)

Bologna : AS Roma 0:2 (0:2)
Taddei (17), Osvaldo (40)
RK: Portanova (77/Bologna)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Inter Milan : Lecce 4:1 (1:1)
Pazzini (34), Milito (49), Cambiasso (73), Alvarez (81); Muriel (20)

Lazio : Chievo 0:0
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Napoli : Genoa 6:1 (4:1)
Cavani (12, 24), Hamšik (17), Pandev (45), Gargano (49), Zuniga (80); Jorquera (27)
Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

Parma : Catania 3:3 (3:1)
Modesto (5), Biabiany (23), Floccari (44); Almiron (21), Lodi (74/11-m), Catellani (85)

Novara : Palermo 2:2 (0:1)
Mazzarani (77), Rigoni (84); Ludi (20/a.g.), Bertolo (74)
RK: Iličić (43/Palermo)
Iličić je igral do 43. minute, ko je bil izključen, Bačinović (oba Palermo) pa od 37. minute.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:51 21. December 2011.

    Za konec prve polovice Seria A nas v Udinah čaka poslastica, spopad dveh ekip, ki sta to jesen ob Milanu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.