Sarri Chelseajevemu zvezdniku sporočil, da lahko zapusti klub

Foto: Profimedia
Italijanski strateg Maurizio Sarri je s svojim prihodom v Chelsea iz Napolija precej spremenil način igre londonskih Modrih. V njegovo filozofijo pa se nikakor ne vklopi do njegovega prihoda stalni član prve postave, Gary Cahill.
Oglej si celoten članek

"Spoštujem Garyja Cahilla zaradi vsega, kar je osvojil s tem klubom, toda opravljati moram svoje delo," je temo o statusu angleškega branilca za ESPN začel strateg Chelseaja, Maurizio Sarri, ter nadaljeval:

"Za vsako sledečo tekmo moram izbirati, toda za njega ni mesta. Cahill je v kazenskem prostoru verjetno celo najboljši od naših branilcev, toda jaz od svojih stoperjev zahtevam, da so v stanju podati 100 do 110 žog na tekmo. Gary Cahill preprosto nima dovolj dobre tehnike."

Sarri je razkril, da se Cahillov čas pri Chelseaju zelo verjetno izteka: "Ne gre zgolj za mojo odločitev. Na njem in na klubu je, da se odločita. Cahill je v zadnjem letu pogodbe in se mora odločiti, če želi ostati tu, ali svojo srečo poiskati kje drugje."

Chelsea sicer svojemu branilcu ponuja pogodbo za še eno sezono: "Igralcem starejšim od 30 let se po navadi ponudi enoletna pogodba. Če prejme kakšno triletno ponudbo, lahko gre."

Foto: EPA Gary Cahill

32-letni Gary Cahill je sicer pri Chelseaju že sedem let, potem ko je za nekaj več kot 8 milijonov evrov prestopil iz Boltona. Z londonskim klubom je osvojil Ligo prvakov, dva naslova državnega prvaka, dva FA pokala...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.