Saudijci poskrbeli za bes ob minuti tišine

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred tekmo kvalifikacij za SP med Avstralijo in Saudovo Arabija je bila napovedana minuta tišina za žrtve terorizma v Manchestru in Londonu. Vedenje nogometašev z arabskega polotoka je ujezilo mnoge.
Oglej si celoten članek

Reprezentantje Saudove Arabije so poskrbeli za ogorčenje med minuto tišine za žrtve terorističnih napadov v Angliji. Medtem ko so se Avstralci zbrali na sredini igrišča, se objeli in čakali na minuto tišine, njihovi tekmeci tega niso storili.

Avstralska nogometna zveza je pred tekmo želela počastiti žrtve v Londonu, med njimi sta bila tudi dve Avstralki. Predstavnik avstralske zveze je dejal, da so jim pred tekmo sporočili, da Saudijci v minuti tišine ne bodo popolnoma sodelovali.

"Poskušali smo se dogovoriti z azijsko nogometno zvezo in zvezo Saudove Arabije za minuto tišine, oboji so se strinjali z njeno izvedbo. So nam pa Saudijci sporočili, da minuta tišine ni v skladu z njihovo tradicijo in da se bodo le umaknili na svojo polvico igrišča ter spoštovali naše običaje."

Po besedah saudijskega tabora njihova tradicija nalaga, da namesto minute tišine molijo ali darujejo v dobrodelne namene. Tisti, ki se ne strinjajo s to obrazložitvijo, so spomnili na decemberski dogodek, ko so nogometaši saudijskega Al-Ahlija sodelovali pri minuti tišine pred tekmo z Barcelono.

Tekma se je sicer končala z zmago gostiteljev s 3:2. Avstralci pa so tako vse bližje uvrstitvi na svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto v Rusiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:05 9. Junij 2017.

    ti vse pove o tem kakšen je povprečen muslič.

  • 09:02 9. Junij 2017.

    Dokler bo musli vera imela Ketman oziroma Takija, bo hinavska dvolična vera in to tudi vsi njeni verniki !!<br />Pa …

  • 08:51 9. Junij 2017.

    Še en dokaz več,da vse države z večinskim muslimanskim prebivalstvom podpirajo napade po Evropi!! Ampak evropski politiki so gluhi in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.