Savšek in Kauzer v polfinalu

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Prvi dan olimpijskih bojev v slalomu na divjih vodah v Rio de Janeiru je bil uspešen za Slovenijo. Oba slovenska predstavnika sta se uvrstila v torkov polfinale. Med kanuisti je to s skupno četrtim časom uspelo Benjaminu Savšku, med kajakaši pa z 12. Petru Kauzerju.
Oglej si celoten članek

Benjamin Savšek je prvo kvalifikacijsko vožnjo končal na sedmem mestu z dvema dotikoma, v drugi pa je popravil uvrstitev in bil skupno četrti. Tako se je zanesljivo prebil med štirinajsterico polfinalistov. Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Nemec Sideris Tasiadis, Savšek je za njim zaostal 2,13 sekunde.

Ljubljanski kanuist je bil v prvi vožnji, ki jo je motil veter (zaradi premočnega vetra so start prestavili za eno uro) na polovici proge še najhitrejši, nato pa je na zahtevni kombinaciji napak napravil napako, s tem pa se mu je vožnja podrla. V drugo pa je bil previden in zbran, posledica tega pa je bil tudi boljši rezultat.

"V drugo sem popravil napako, bolj sem se nadzoroval, nisem naredil kakšne neumnosti, zato sem zadovoljen. V finalu bo treba še bolj pohoditi plin, v finalu je vožnja na meji, je pa res, da se ti lahko vse podre, če pretiravaš s krajšanjem linij. Še so rezerve, ampak potem nimam več kontrole in se ti lahko hitro zalomi. Jaz moram ostati zbran, ne smem razmišljati o rezultatu, ampak o svoji vožnji. Danes po kvalifikacijah nihče še ne more reči kaj posebnega, konkurenca je odlična, ampak jaz sem povsem zbran na svoje vožnje. Ne obremenjujem se z rezultatom, tudi s startnim položajem ne več tako kot prejšnja leta," je dejal Savšek.

"Morali smo se potruditi"

Tudi Peter Kauzer, osmi po prvi vožnji, je bil v prvem delu prve proge najhitrejši, nato pa je na istem mestu kot Savšek naredil napako, ki pa jo za razliko od kolega v drugo ni popravil, a je vseeno ostal med tistimi, ki so se uvrstili v polfinale.

"Cilj v današnjih kvalifikacijah sem izpolnil. Čeprav je le šest tekmovalcev odpadlo, smo se morali potruditi. Sam v celoti nisem zadovoljen ne s prvo ne z drugo vožnjo. V prvi mi je čoln dobro drsel do 19., protitočnih vratc, kjer sem naredil napako, izgubil kar nekaj sekund. Brez nje bi bil današnji izplen boljši, toda danes ne šteje več, v sredo bo druga tekma. Prepričan sem, da bo na drugi postavitvi zelo zanimiva," meni Kauzer, ki je povsem zadovoljil svojega očeta in trenerja Petra starejšega: "Povsem v redu. Nisem bil nič nervozen, se bomo tekme pač lotil na drugačen način. Doslej smo se lotevali z zmagami v kvalifikacijah, tokrat bomo napadli nekoliko iz ozadja."

Med kajakaši tekmuje tudi nekdanji slovenski reprezentant, zdaj pa predstavnik Azerbajdžana, Jure Meglič. Ta je bil v prvi vožnji 14., v drugi pa veslal bolje in si z 11. mestom zagotovil nastop med 15 polfinalisti. Najhitrejši v tej konkurenci je bil Italijan Giovanni de Gennaro. Kauzer je za njim zaostal 4,26 sekunde, Meglič pa 3,85.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.