Savšek na tretji stopnički

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu osvojil tretje mesto.
Oglej si celoten članek

Za zmagovalcem, Francozom Denisom Gargaudom Chanutom, je Benjamin Savšek zaostal 2,95 sekunde. Drugi je bil Slovak Matej Benuš z 2,02 sekunde zaostanka. V finalu je veslal tudi Luka Božič, ki je bil z dobrimi devetimi sekundami zamude 10.

Danes je v finalu med kajakaši veslal še Peter Kauzer in bil na koncu sedmi s 4,05 sekunde zaostanka za zmagovalcem, Francozom Borisom Neveujem. Drugo mesto je osvojil Španec Samuel Hernanz s 0,55 sekunde zaostanka, tretje pa Avstralec Lucien Delfour, ki je zaostal 1,44 sekunde. V polfinalu so izpadli Simon Brus, ki je bil 20., Janoš Peterlin s 30. in Martin Srabotnik z 38. mestom. Med kanuisti je bil v polfinalu Jure Lenarčič 22., Anže Berčič pa 29.

V nedeljo nastop v polfinalu kajakašic čaka Evo Terčelj in Uršo Kragelj, med polfinalisti kanuističnih dvojcev pa bosta tekmovala Božič in Sašo Taljat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.