Schafferja veselijo rezultati mladeničev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Moška ekipa za hitre discipline se je vrnila s snežnih priprav v Čilu, natančneje La Parvi, stalni postojanki pred začetkom tekmovalne sezone. Tekmovalci in glavni trener Burkhard Schaffer so s treningi zadovoljni, predvsem s tamkajšnjimi razmerami.
Oglej si celoten članek

Trener Burkhard Schaffer je po vrnitvi dejal: "Imeli smo zelo dobre pogoje in izpeljali 19 dni smučarskih treningov. To so bile ene izmed tistih priprav, ko lahko rečeš, da si izpolnil vse, kar je bilo v načrtu. Kako uspešni smo bili, pa bomo seveda videli pozimi, ko bomo tekmovali."

Glavni trener je omenil tudi odlično smučanje na tekmah Južnoameriškega pokala: "Boštjan Kline je dobro nastopil na superveleslalomu, dobro je smučal tudi Gašper Markič. Če pogledate rezultate in tekmovalce, vidite, da je bilo tam kar nekaj dobrih francoskih in nemških smučarjev, tako da ni bilo lahko priti na stopničke."

Po vtisih iz La Parve smo povprašali tudi Andreja Šporna, ki pa je zase dejal, da bi lahko od priprav potegnil še kaj več: "V preteklih letih sem bil že bolj zadovoljen s svojimi treningi. Sicer smo naredili zelo veliko na smučeh, tako da imamo za tekmovalno sezono pripravljenih kar nekaj parov. Letos smo imeli tudi srečo s tem, da smo imeli manj kamenja na progi, tako da nismo uničili praktično nobenih smuči. Občutek pa sem imel, da sem premalo naredil na tehničnem delu, to je na veleslalomu. Vmes sem imel nekaj problemov oziroma manjšo krizo, saj nisem smučal, kot bi si želel. Bil sem nekoliko živčen, toda proti koncu treningov je šlo že na bolje. Verjetno sem tudi sam od sebe pričakoval nekoliko prevelik napredek. Vsekakor pa brez te poti na jug ne bi mogli iti v novo sezono hitrih disciplin. Predvsem zato, ker vidimo, kakšne so razmere po Evropi. Ledeniki izginjajo, snega ni nikjer, tako da so ti treningi ena izmed nujnejših stvari."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.