Schalke in Hamburg v lov za Rafo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Obstaja velika verjetnost, da bo nizozemski reprezentant Rafael van der Vaart letos poleti zapustil Tottenham in se preselil v Nemčijo, kjer je občutno največ zanimanja zanj.
Oglej si celoten članek

Spogledovanje med Schalkejem in Rafaelom van der Vaartom sicer traja že nekaj tednov. Nizozemec je že pred Eurom 2012 govoril o tem, da je počaščen zaradi zanimanja knapov, a da je zanj prva opcija podaljšanje bivanja na stadionu White Heart Lane.

Toda s prihodom Andrea Villas-Boasa se je tudi to spremenilo, saj ima 34-letni Portugalec svoje načrte za zasedbo Spursov. Tako bi se Tottenham in Schalke najbrž lahko hitro sporazumela glede višine odškodnine, a glavna ovira pri sklenitvi sodelovanja naj bi bile finančne zahteve Nizozemca, ki presegajo zmožnosti kraljevo modrih. Govori se o odhodu Joseja Manuela Jurada, s katerim bi lahko pokrili del kupnine za levonogega Rafaela.

Spursi so na njegov položaj sicer že pripeljali Gylfija Sigurdssona, ki je lani navduševal v dresu Swansea Cityja. Ob tem je treba poudariti, da van der Vaart ni odigral veliko tekem v celoti in da so ga pestile tudi poškodbe.

V boj za odličnega nizozemskega vezista, sicer otroka Ajaxa, pa se je vključil še en klub iz Nemčije, in sicer HSV iz Hamburga. A ker se kolektiv iz severne Nemčije v pretekli sezoni ni uvrstil v evropska tekmovanja, ob tem pa tudi ni sposoben plačevati tako dobro kot Schalke, se zdi bolj verjeten prestop v Gelsenkirchen. Nemčija je za van der Vaarta zanimiva tudi zato, ker se njegova žena Sylvie vse bolj udejstvuje tudi na nemških televizijskih postajah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.