Schleck: "Bil sem zastrupljen"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Luksemburžan Frank Schleck, tretji z lanske Dirke po Franciji, ki je padel na doping testu zaradi diuretika in ga je moštvo izključilo iz nadaljevanja Toura, je že dal izjavo za javnost.
Oglej si celoten članek

Luksemburžan Frank Schleck, ki je bil v torek pozitiven na dopinškem preizkusu, je zanikal uživanje prepovedanih substanc in dejal, da je bil zastrupljen.

V telesu 32-letnega luksemburškega kolesarja RadioShacka so na testiranju, ki so ga opravili 14. julija, našli sledi diuretika xipamid. Vodja ameriške poklicne kolesarske ekipe Johan Bruyneel je svojega aduta že izločil iz moštva, čeprav mu Mednarodna kolesarska zveza (Uci) ni izrecno prepovedala nadaljnjega nastopa na Touru, hkrati pa skupaj s Schleckom zahteval izsledke dopinškega preizkusa B. Ti naj bi bil znani v naslednjih štirih dneh.

"Xipamid ni zdravilo, ki ga uporabljamo v naši ekipi, zato smo ga suspendirali. Ne glede na to, da za zdaj še ni stoodstotnih dokazov, je bolje, da Schlecka izločimo iz dirke," je po neprijetnem razkritju dejal Bruyneel.

Schleck je bil po 15 etapah na skupnem 12. mestu, za vodilnim Britancem Bradleyjem Wigginsom pa je zaostajal devet minut in 45 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.