Schlierenzauer nazaj po več kot letu dni

Foto: EPA
Foto: EPA
Gregor Schlierenzauer se bo po več kot enoletnem premoru vrnil v svetovni pokal smučarskih skokov konec tega tedna v poljski Wisli.
Oglej si celoten članek

Glavni trener avstrijske ekipe Heinz Kuttin je 27-letnega dvakratnega skupnega zmagovalca pokala in novoletne turneje ter olimpijskega in šestkratnega svetovnega prvaka po pričakovanju uvrstil v reprezentanco.

Tirolski skakalec bo tako nastopil na tekmah na Poljskem 14. in 15. januarja, če bo dan prej uspešen v kvalifikacijah. Pred tem je zadnjič tekmoval 3. januarja lani v Innsbrucku, potem je 7. januarja ob 26. rojstnem dnevu sporočil, da v svetovnem pokalu do konca sezone ne bo več nastopal. Izpustil je tudi svetovno prvenstvo v poletih na domačem Kulmu, marca lani pa si je nato na smučanju poškodoval še kolenske vezi.

"Po nastopih na Bergislu je razočaranje ubilo še zadnjo strast," je premor v začetku lanskega leta sporočil avstrijski skakalec, ki je imel v minuli sezoni najvišjo uvrstitev 14. mesto iz Lillehammerja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.