Scholes se poslavlja

Foto: Žurnal24 Paul Scholes - 676 nastopov za Manchester United in 150 golov. (Foto: Reuters)
Ikona Manchester Uniteda Paul Scholes je presekal negotovost: 36-letni vezist znamenitih rdečih las odhaja v nogometni pokoj. Njegova prihodnost je delo v trenerskem štabu.
Oglej si celoten članek

Pogrešali bomo tega neverjetnega nogometaša. Paul je bil vedno popolnoma predan klubu in navdušen sem, da se bo pridružil trenerskemu štabu. Vedno je bil navdih za soigralce vseh generacij in vemo, da bo nadaljeval v tem slogu.
Sir Alex Ferguson

"Nisem človek velikih besed, lahko pa rečem, da je igranje nogometa to, kar sem si vedno želel. Velikanska čast je, da sem imel tako dolgo in bogato kariero pri Manchestru. Ne gre za odločitev, ki bi jo sprejel zlahka, ampak čutim, da je pravi čas za konec. Velik privilegij je biti del ekipe, ki je klubu zagotovila 19. ligaški naslov," je Paul Scholes dejal za Manchestrovo spletno stran.

Scholes je za rdeče vrage debitiral z dvema goloma v Port Valu v ligaškem pokalu v daljni sezoni 1994/95 in za Manchester United zbral občudovanja vrednih 676 nastopov. Igralsko slovo ne pomeni tudi siceršnjega, saj so mu v klubu ponudili trenersko delo, podrobnosti pa še niso znane. Avgusta ga čaka tudi poslovilna tekma. Scholes je osvojil 19 lovorik, od tega deset angleških naslovov in dva naslova evropskega klubskega prvaka.

"Danes je zelo žalosten dan za navijače Uniteda vsepovsod po svetu. Vsi vemo, da je Paul prišel z naše akademije in postal eden največjih nogometašev, ki so nosili Unitedov dres v vsej zgodovini. Izjemno pomembno je, da klub ohrani stik z nogometnimi velikani in presrečni smo, da se bo Paul pridružil trenerski ekipi," je Scholesa počastil še izvršni direktor rdečih vragov David Gill.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.